Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Handleiding voor het aansluiten van een 7 polige stekker op uw Thule fietsendrager

Handleiding voor het aansluiten van een 7 polige stekker op uw Thule fietsendrager

Bevestigen van een verloop adapter, 13 naar 7-polig.

aansluiting 7 polige stekker fietsendrager thule

Aansluiting 7 polige stekker voor fietsendrager Thule

Thule is een bekend merk op het gebied van fietsendragers. Het merk biedt een breed scala aan fietsendragers aan voor fietsvakanties, mountainbiken en toertochten. Een van de belangrijkste accessoires voor een fietsendrager is de stekker die de fietsdrager aansluit op de auto om de verlichting te activeren. In dit artikel bespreken we de 7 polige aansluiting voor Thule fietsendragers en de kenmerken ervan.

Wat is een 7 polige stekker?

Een 7 polige stekker is een connectie die wordt gebruikt om de fietsendrager aan te sluiten op de auto. Deze stekker heeft zeven connecties, waardoor er meer functies kunnen worden geactiveerd dan bijvoorbeeld een 4 polige aansluiting. Een 7 polige stekker wordt vaak gebruikt voor grotere trailers en caravans en daarom is het ook handig om deze aansluiting voor Thule fietsendragers te hebben, omdat deze bijna altijd via een 7 polige aansluiting verbonden zijn.

De 7 polige aansluiting voor Thule fietsendragers

Thule biedt diverse fietsendragers aan die via een 7 polige stekker aangesloten moeten worden op de auto. Een van de belangrijkste kenmerken van de 7 polige aansluiting van Thule is de mogelijkheid om de verlichting van de fietsendrager aan te sluiten op de auto. Dit betekent dat wanneer de auto verlichting heeft, ook de fietsendrager verlichting heeft. Dit is essentieel omdat het de zichtbaarheid van de fietsendrager op de weg verhoogt, vooral tijdens de avonduren. Voor sommige modellen, zoals de Thule VeloCompact 3, is ook de parkeerhulp-functie beschikbaar. Dit betekent dat de verlichting van de fietsendrager zal blijven branden wanneer de auto geparkeerd wordt.

De Thule fietsendragers die zijn uitgerust met een 7 polige stekker hebben ook een terugkoppelzekering. Dit betekent dat als een van de lampen niet werkt, de bestuurder daarop geattendeerd zal worden. Dit zorgt voor een veilige rit met de fietsendrager achter de auto.

De voordelen van een 7 polige stekker

Een 7 polige stekker biedt diverse voordelen ten opzichte van een 4 polige aansluiting. Een van de belangrijkste voordelen is dat er meer connecties mogelijk zijn, wat betekent dat meer functies geactiveerd kunnen worden. Voor Thule fietsendragers is de verlichting en de parkeerhulp-functie bijvoorbeeld erg belangrijk. Deze functies kunnen alleen geactiveerd worden via een 7 polige stekker.

Een ander voordeel van een 7 polige stekker is dat deze vaak stabieler is dan een 4 polige aansluiting. Dit komt omdat de 7 polige stekker over meer connecties beschikt en de verbinding daardoor betrouwbaarder is. Dit is vooral handig voor langere ritten waarbij de fietsendrager veel beweegt.

De Thule fietsendragers die door middel van een 7 polige stekker worden aangesloten zijn vaak ook robuust en duurzaam. Dit is nodig omdat de fietsendrager vaak buiten opgeslagen wordt en dus weersbestendig moet zijn.

FAQs

1. Kan ik een Thule fietsendrager aansluiten op een 4 polige aansluiting?

Nee, in de meeste gevallen heeft u een 7 polige aansluiting nodig om de Thule fietsendrager aan te sluiten. Dit komt omdat de reverse- en mistlampen niet kunnen worden geactiveerd met een 4 polige aansluiting.

2. Wat zijn de voordelen van een Thule fietsendrager met 7 polige stekker?

Een Thule fietsendrager met 7 polige stekker biedt diverse voordelen, waaronder de mogelijkheid om de verlichting en parkeerhulp-functie te activeren. Daarnaast is een 7 polige stekker vaak stabieler dan een 4 polige aansluiting en Thule fietsendragers die zijn uitgerust met een 7 polige stekker zijn vaak ook robuust en duurzaam.

3. Hoe kan ik controleren of mijn auto een 7 polige aansluiting heeft?

U kunt uw handleiding raadplegen of contact opnemen met uw dealer om te zien of uw auto geschikt is voor een 7 polige aansluiting.

4. Moet ik de Thule fietsendrager van mijn auto afhalen wanneer ik niet in gebruik ben?

Het wordt aanbevolen om de Thule fietsendrager te verwijderen wanneer deze niet in gebruik is en op te slaan op een droge, overdekte plek. Dit voorkomt dat de fietsendrager beschadigd raakt door weersomstandigheden of diefstal.

Conclusie

Thule biedt een breed scala aan fietsendragers aan die geschikt zijn voor fietsvakanties, mountainbiken en toertochten. Het merk heeft diverse modellen die via een 7 polige stekker aangesloten moeten worden op de auto. Een van de belangrijkste kenmerken van de 7 polige aansluiting van Thule is de mogelijkheid om de verlichting van de fietsendrager aan te sluiten op de auto. Dit verhoogt de zichtbaarheid van de fietsendrager op de weg, vooral tijdens de avonduren. Een Thule fietsendrager met een 7 polige stekker biedt diverse voordelen, waaronder de mogelijkheid om de verlichting en parkeerhulp-functie te activeren. Daarnaast is een 7 polige stekker vaak stabieler dan een 4 polige aansluiting en Thule fietsendragers die zijn uitgerust met een 7 polige stekker zijn vaak ook robuust en duurzaam. Het wordt aanbevolen om de Thule fietsendrager te verwijderen wanneer deze niet in gebruik is en op te slaan op een droge, overdekte plek. Dit voorkomt dat de fietsendrager beschadigd raakt door weersomstandigheden of diefstal.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: 7-polige stekker aansluiten op 13-polige, aansluitschema 13 polige stekker fietsendrager, aansluitschema 13-polige stekker anwb, aansluitschema 13-polige stekker pdf, stekker fietsendrager aansluiten, 13 polige stekker aansluiten, 7 polige stekker vervangen, 9 polige stekker fietsendrager

Bekijk de video over “aansluiting 7 polige stekker fietsendrager thule”

Bevestigen van een verloop adapter, 13 naar 7-polig.

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan aansluiting 7 polige stekker fietsendrager thule

Bevestigen van een verloop adapter, 13 naar 7-polig.
Bevestigen van een verloop adapter, 13 naar 7-polig.

7-polige stekker aansluiten op 13-polige

Mensen komen wel eens in de situatie terecht dat ze een 7-polige stekker moeten aansluiten op een 13-polige aanhanger. Het kan zijn dat de aanhanger en de trekhaak van verschillende leeftijden zijn, of dat de trekhaak vervangen is door een exemplaar dat niet overeenkomt qua stekkerverbinding met de aanhanger. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je een 7-polige stekker aansluit op een 13-polige connector.

Voordat we beginnen…

…is het belangrijk om te weten dat er twee soorten 13-polige stekkers zijn. De oudere variant, ook wel Jaeger-stekker of DIN-stekker genoemd, heeft dertien uitgangen met dunne pinnen die rondom de aansluiting zitten. De nieuwere variant, ook wel de Jäger-stekker genoemd, heeft dertien uitgangen met platte pinnen die tegenover elkaar zitten.

In dit artikel gaan we ervan uit dat het gaat om de oudere Jaeger-stekker.

Stap 1. Maak de 13-polige stekker los van de aanhanger

Allereerst moet je de 13-polige stekker van de aanhanger losmaken. Dit doe je door de vergrendeling los te maken en de stekker uit de connector te trekken. Laat de stekker aan de aanhanger hangen.

Stap 2. Strip de draden van de 7-polige stekker

Nu ga je de draden van de 7-polige stekker strippen. Dit betekent dat je een stukje van de isolatie van de draad af knipt, zodat het koperdraad tevoorschijn komt. Het is belangrijk dat je niet teveel isoleert weghaalt, anders kan er kortsluiting ontstaan als de draden elkaar raken.

De draden van de 7-polige stekker zijn als volgt gekleurd:

– Geel: links richtingaanwijzer
– Wit: massa (ook wel aarde genoemd)
– Groen: rechts richtingaanwijzer
– Bruin: achterlichten
– Blauw: mistachterlicht
– Rood: remlichten
– Zwart: terugrijlichten

Stap 3. Maak de 13-polige stekker open

Nu gaan we de 13-polige stekker openmaken. Dit doe je door de vergrendelingen los te maken en de stekker open te vouwen. Hierdoor komen de uitgangen met de dunne pinnen tevoorschijn.

Stap 4. Verwijder de draden van de 13-polige stekker

Nu moet je de draden die niet voor een 7-polige stekker gebruikt worden van de 13-polige stekker verwijderen. Dit zijn:

– De draad voor de mistlamp (blauw)
– De draad voor de achteruitrijlamp (zwart)
– De draad voor de constante stroom (meestal ook zwart)

Deze draden kun je losmaken van de uitgangen door ze voorzichtig heen en weer te bewegen terwijl je aan de connector trekt.

Stap 5. Maak de draden van de 7-polige stekker vast aan de 13-polige stekker

Nu ga je de draden van de 7-polige stekker vastmaken aan de juiste uitgangen van de 13-polige stekker. Dit doe je als volgt:

– Geel (links richtingaanwijzer): maak vast aan pin 1 van de 13-polige stekker
– Wit (massa): maak vast aan pin 3 van de 13-polige stekker
– Groen (rechts richtingaanwijzer): maak vast aan pin 2 van de 13-polige stekker
– Bruin (achterlichten): maak vast aan pin 5 van de 13-polige stekker
– Rood (remlichten): maak vast aan pin 6 van de 13-polige stekker

Stap 6. Test de verbinding

Nu de draden vastzitten, kun je de 13-polige stekker weer dichtklappen en de vergrendelingen vastmaken. Vervolgens kun je de 7-polige stekker in de connector van de aanhanger steken. Het is belangrijk om nu te testen of alle functies werken zoals ze moeten werken. Dit kun je doen door iemand anders de lichten te laten bedienen terwijl jij kijkt of de juiste lichten gaan branden.

FAQs

1. Kan ik ook een adapter gebruiken in plaats van de draden vast te maken?

Ja, er zijn adapters verkrijgbaar waarmee je een 7-polige stekker op een 13-polige connector kunt aansluiten. Het nadeel van een adapter is dat deze vaak afbreuk doet aan de kwaliteit van de verbinding.

2. Wat moet ik doen als de kleuren van de draden anders zijn dan in de instructies?

Het kan zijn dat de kleuren van de draden verschillen per merk of type auto. In dat geval moet je de handleiding van de auto raadplegen om te zien welke draad waar hoort.

3. Wat moet ik doen als de 13-polige stekker niet van de aanhanger af kan?

In dat geval kun je overwegen om een verloopstuk te kopen waarmee je de 7-polige stekker op de 13-polige stekker van de aanhanger kunt steken. Houd er wel rekening mee dat dit een tijdelijke oplossing is en dat het beter is om de stekkers op de juiste manier op elkaar aan te sluiten.

4. Kan ik ook de draden van de 13-polige stekker vervangen in plaats van die van de 7-polige stekker?

Ja, dat is mogelijk. In dat geval moet je de draden van de 13-polige stekker verwijderen en vervolgens nieuwe draden vastmaken aan de juiste uitgangen. Houd er wel rekening mee dat dit meer werk is dan het vastmaken van de draden van de 7-polige stekker.

5. Moet ik de stekkers van tevoren schoonmaken?

Ja, het is verstandig om de stekkers schoon te maken voordat je ze op elkaar aansluit. Dit kun je doen met een speciale stekkerspray. Hiermee voorkom je dat er slecht contact ontstaat tussen de stekkers.

aansluitschema 13 polige stekker fietsendrager

Aansluitschema 13 polige stekker fietsendrager

Als je een fietsendrager wilt gebruiken voor het vervoeren van je fietsen, dan moet je ervoor zorgen dat deze goed aangesloten is op de stroomvoorziening van je auto. Er zijn verschillende soorten stekkers die gebruikt kunnen worden voor het aansluiten van een fietsendrager, maar de 13 polige stekker is de meest gebruikte stekker. In dit artikel leggen we uit wat het aansluitschema van de 13 polige stekker is en waar je op moet letten bij het aansluiten van een fietsendrager.

Wat is een 13 polige stekker?

Een 13 polige stekker is een stekker die gebruikt wordt om een fietsendrager aan te sluiten op de stroomvoorziening van je auto. Deze stekker heeft dertien polen, of pinnen, die ieder een eigen functie hebben.

Het eerste wat opvalt aan de 13 polige stekker is dat deze net iets groter is dan de vaak gebruikte 7 polige stekker. Dit komt doordat er meer polen op de stekker zitten en er dus meer ruimte nodig is.

Waarom is een 13 polige stekker nodig?

Een 13 polige stekker is nodig als je een fietsendrager wilt gebruiken waarbij de verlichting van de achterlichten van de auto ook werkt op de fietsendrager. Met een 13 polige stekker is het namelijk mogelijk om alle functies van de verlichting op de fietsendrager aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld de rem- en achterlichten.

Met een 7 polige stekker is het alleen mogelijk om de verlichting van de fietsendrager aan te sluiten, maar niet om de verlichting van de auto te gebruiken op de fietsendrager. Als je dus een fietsendrager gebruikt met een 7 polige stekker, dan is het belangrijk om te controleren of de verlichting op de fietsendrager werkt.

Aansluitschema 13 polige stekker

Het aansluitschema van de 13 polige stekker ziet er als volgt uit:

1. L (links) – Verlichting links
2. 54G – Massa achterlichten
3. R (rechts) – Verlichting rechts
4. 54 – Massa stroom
5. 58R – Mistlamp rechts
6. 58L – Mistlamp links
7. 31 – Achteruitrijlichten
8. 15 – Stroom via contactslot (accu opladen)
9. 30 – Permanent stroom
10. K – Knipperlichten
11. 15 – Stroom via contactslot (accu laden/koelkast)
12. F – Aarding stroom
13. M – Continustroom (voor bijvoorbeeld een accu in de fietsendrager)

Waar moet je op letten bij het aansluiten van een fietsendrager?

Als je een fietsendrager wilt aansluiten op je auto, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet:

1. Controleer welk type aansluiting je auto heeft

Voordat je een fietsendrager koopt, is het belangrijk om te controleren welk type aansluiting je auto heeft. Er zijn namelijk verschillende aansluitingen mogelijk, zoals de 7 polige stekker of de 13 polige stekker. Als je niet zeker weet welk type aansluiting jouw auto heeft, dan kun je dit het beste navragen bij de dealer of garage.

2. Kies de juiste fietsendrager

Als je een fietsendrager gaat kopen, dan is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van de fietsendrager. Niet alle fietsendragers zijn namelijk geschikt voor alle auto’s. Het maximale gewicht dat een auto mag trekken staat vermeld in het kentekenbewijs van de auto. Zorg dat de fietsendrager die je kiest binnen dit gewicht blijft.

3. Controleer of de verlichting op de fietsendrager werkt

Als je een fietsendrager hebt aangesloten op je auto, is het belangrijk om te controleren of de verlichting op de fietsendrager werkt. Dit kun je doen door iemand anders achter de auto te laten staan terwijl jij de verschillende verlichtingsfuncties test.

4. Laat de fietsendrager niet te ver uitsteken

Als je een fietsendrager gebruikt, dan steekt deze vaak enkele centimeters uit achter de auto. Zorg ervoor dat de fietsendrager niet te ver uitsteekt, anders kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen op de weg.

5. Zorg voor een goede bevestiging

Een fietsendrager moet goed bevestigd worden op de auto, zodat deze niet kan verschuiven tijdens het rijden. Controleer daarom regelmatig de bevestiging van de fietsendrager en zorg dat deze goed vast zit.

FAQs

1. Zijn er ook andere soorten stekkers die ik kan gebruiken voor het aansluiten van een fietsendrager?
Ja, naast de 13 polige stekker zijn er ook andere stekkers beschikbaar, zoals de 7 polige stekker. Het nadeel van de 7 polige stekker is echter dat hiermee alleen de verlichting op de fietsendrager kan worden aangesloten, en niet de verlichting van de auto.

2. Hoe weet ik welk type aansluiting mijn auto heeft?
Het type aansluiting van je auto staat vaak vermeld op het kentekenbewijs. Als je niet zeker weet welk type aansluiting jouw auto heeft, dan kun je dit het beste navragen bij de dealer of garage.

3. Mag ik met een fietsendrager op de snelweg rijden?
Ja, met een fietsendrager mag je gewoon op de snelweg rijden. Zorg er wel voor dat de fietsendrager goed bevestigd is en dat de verlichting op de fietsendrager werkt.

4. Moet ik mijn fiets vastzetten op de fietsendrager?
Ja, het is belangrijk om je fiets goed vast te zetten op de fietsendrager, zodat deze niet kan verschuiven tijdens het rijden. Gebruik hiervoor de bijgeleverde spanbanden en zorg dat de fiets stevig staat.

5. Kan ik ook elektrische fietsen vervoeren op een fietsendrager?
Ja, elektrische fietsen kunnen ook vervoerd worden op een fietsendrager. Houd er wel rekening mee dat elektrische fietsen vaak zwaarder zijn dan gewone fietsen en dat je dus een fietsendrager moet kiezen die geschikt is voor het gewicht van de fietsen.

Meer informatie over aansluiting 7 polige stekker fietsendrager thule vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel aansluiting 7 polige stekker fietsendrager thule. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 80 aansluiting 7 polige stekker fietsendrager thule

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *