Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Oldenzaal telt aantal inwoners gemeente

Oldenzaal telt aantal inwoners gemeente

Dit is werken bij de gemeente Oldenzaal! - gemeente Oldenzaal

aantal inwoners gemeente oldenzaal

Oldenzaal is een stad en gemeente in de provincie Overijssel in Nederland. De gemeente Oldenzaal heeft een oppervlakte van ongeveer 33 vierkante kilometer en telt ongeveer 32.000 inwoners (per 1 januari 2021). Oldenzaal is gelegen in Twente en grenst aan Duitsland. De stad heeft een rijke geschiedenis en een bloeiende economie. In dit artikel zullen we meer te weten komen over de inwoners van de gemeente Oldenzaal en enkele belangrijke vragen beantwoorden.

Bevolkingsgroei in de gemeente Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal heeft de afgelopen jaren een beperkte maar stabiele bevolkingsgroei ondergaan. Vanaf 2015 heeft de gemeente een gestage toename van ongeveer 100 mensen per jaar gezien, waardoor de bevolking in 2021 op ongeveer 32.000 staat.

Ongeveer 50% van de inwoners van de gemeente Oldenzaal is tussen de 20 en 65 jaar oud, terwijl ongeveer 25% jonger is dan 20 jaar en ongeveer 25% ouder is dan 65 jaar. De gemeente heeft ook een hoger dan gemiddeld aantal inwoners van 75 jaar en ouder, wat deels verklaard kan worden door het groeiende aantal mensen dat in Oldenzaal komt wonen om van het rustige leven te genieten.

Ondanks de beperkte bevolkingsgroei heeft de gemeente Oldenzaal in de afgelopen jaren wel te maken gehad met veranderingen in de samenstelling van de bevolking. Zo heeft de gemeente in vergelijking met andere delen van Nederland relatief weinig inwoners met een migratieachtergrond. Ongeveer 91% van de inwoners heeft een Nederlandse achtergrond, terwijl ongeveer 9% van de inwoners een niet-Nederlandse achtergrond heeft.

Ook is er sprake van een vergrijzing in de gemeente Oldenzaal, waarbij meer ouderen in de gemeente wonen en minder jongere mensen zich hier vestigen. Hierdoor komen nieuwe uitdagingen op de gemeente af, zoals het zorgen voor voldoende zorgverlening en woonruimte.

Werk en economie in de gemeente Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal heeft een bloeiende economie met werkgelegenheid in verschillende sectoren. Veel mensen in de gemeente werken in de industrie en handel, maar de gemeente heeft ook veel bedrijvigheid in de dienstensector, gezondheidszorg en landbouw. In totaal zijn er ongeveer 12.000 banen in de gemeente Oldenzaal, waarvan ongeveer 40% door mensen buiten de gemeente worden ingevuld.

De gemeente heeft ook veel bedrijventerreinen, waaronder het bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid en het bedrijventerrein Hazewinkel. Deze terreinen bieden werkgelegenheid aan veel mensen in de gemeente en de regio.

Ondanks de bloeiende economie heeft de gemeente Oldenzaal wel te maken met werkloosheid onder bepaalde groepen, met name onder jongeren en mensen met een migratieachtergrond. De gemeente werkt samen met verschillende instanties en bedrijven om werkgelegenheid en scholing te bevorderen.

Wonen en leefomgeving in de gemeente Oldenzaal

Oldenzaal is een groene stad met veel parken, bossen en recreatiegebieden. De stad is gelegen aan de rand van het Twentse landschap en biedt veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te genieten van de natuur. Ook is de stad rijk aan cultureel erfgoed, met veel historische gebouwen en monumenten.

De gemeente Oldenzaal heeft ook een goed ontwikkelde infrastructuur, met goede verbindingen met andere delen van de regio en het land. Er zijn goede treinverbindingen naar onder meer Hengelo, Enschede en Deventer. Ook is de stad goed bereikbaar via de autosnelwegen A1 en A35.

De gemeente Oldenzaal biedt een breed scala aan woningen, van appartementen tot vrijstaande huizen. De huizenprijzen in Oldenzaal liggen gemiddeld iets onder het landelijke gemiddelde. De huurprijzen variëren van ongeveer € 500 tot € 1.200 per maand, afhankelijk van het type woning en de locatie.

Inwoners van de gemeente Oldenzaal zijn over het algemeen tevreden met de leefomgeving en de kwaliteit van de voorzieningen. De gemeente werkt hard aan het behouden en verbeteren van de woon- en leefkwaliteit, onder meer door een actief beleid op het gebied van groenbeheer, duurzaamheid en veiligheid.

FAQs over de inwoners van de gemeente Oldenzaal:
1. Hoeveel mensen wonen er in de gemeente Oldenzaal?
Op 1 januari 2021 telde de gemeente Oldenzaal ongeveer 32.000 inwoners.

2. Wat is de gemiddelde leeftijd van inwoners in de gemeente Oldenzaal?
Ongeveer 50% van de inwoners van de gemeente Oldenzaal is tussen de 20 en 65 jaar oud, terwijl ongeveer 25% jonger is dan 20 jaar en ongeveer 25% ouder is dan 65 jaar.

3. Hoeveel banen zijn er in de gemeente Oldenzaal?
Er zijn ongeveer 12.000 banen in de gemeente Oldenzaal, waarvan ongeveer 40% door mensen buiten de gemeente worden ingevuld.

4. Wat zijn de belangrijkste sectoren in de economie van Oldenzaal?
Veel mensen in de gemeente werken in de industrie en handel, maar de gemeente heeft ook veel bedrijvigheid in de dienstensector, gezondheidszorg en landbouw.

5. Wat doet de gemeente Oldenzaal om werkgelegenheid en scholing te bevorderen?
De gemeente werkt samen met verschillende instanties en bedrijven om werkgelegenheid en scholing te bevorderen, met name onder jongeren en mensen met een migratieachtergrond.

6. Hoe zit het met de woningmarkt in Oldenzaal?
Oldenzaal biedt een breed scala aan woningen, van appartementen tot vrijstaande huizen. De huizenprijzen in Oldenzaal liggen gemiddeld iets onder het landelijke gemiddelde. De huurprijzen variëren van ongeveer € 500 tot € 1.200 per maand, afhankelijk van het type woning en de locatie.

7. Wat doet de gemeente Oldenzaal om de leefomgeving te verbeteren?
De gemeente werkt hard aan het behouden en verbeteren van de woon- en leefkwaliteit, onder meer door een actief beleid op het gebied van groenbeheer, duurzaamheid en veiligheid.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: aantal inwoners dinkelland, inwoners hengelo, inwoners de lutte, aantal inwoners borne, almelo inwoners, hoeveel inwoners heeft enschede, inwoners losser, inwoners ootmarsum

Bekijk de video over “aantal inwoners gemeente oldenzaal”

Dit is werken bij de gemeente Oldenzaal! – gemeente Oldenzaal

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan aantal inwoners gemeente oldenzaal

Dit is werken bij de gemeente Oldenzaal! - gemeente Oldenzaal
Dit is werken bij de gemeente Oldenzaal! – gemeente Oldenzaal

aantal inwoners dinkelland

Aantal Inwoners Dinkelland: Een Overzicht

Dinkelland is een gemeente in de provincie Overijssel in Nederland. De gemeente werd gevormd in 2001, toen de voormalige gemeenten Denekamp en Ootmarsum werden samengevoegd. Dinkelland is een landelijke gemeente met een rijk verleden, die wordt gekenmerkt door groene landschappen en historische monumenten. In dit artikel zullen we het hebben over het aantal inwoners van Dinkelland, hun leeftijd, geslacht en andere demografische statistieken.

Aantal Inwoners Dinkelland:

Volgens de gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft Dinkelland op 1 januari 2021 een bevolking van 26.160 inwoners. Dit is een stijging van 0,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aantal mannen en vrouwen is nagenoeg gelijk verdeeld. Er wonen iets meer mannen dan vrouwen (50,6% ten opzichte van 49,4%).

Leeftijdsverdeling:

De leeftijdsverdeling in Dinkelland is relatief jong in vergelijking met andere gemeenten in Nederland. Ongeveer 23% van de bevolking is jonger dan 20 jaar en ongeveer 16% van de bevolking is tussen de 20 en 30 jaar oud. De grootste groep inwoners van Dinkelland is tussen de 40 en 60 jaar oud. Deze leeftijdsgroep vormt ongeveer 33% van de totale bevolking. De groep 60-plussers is ook goed vertegenwoordigd en bestaat uit ongeveer 28% van de bevolking.

De meeste mensen in Dinkelland zijn geboren in Nederland. Ongeveer 91% van de bevolking is Nederlandse, terwijl ongeveer 9% van de bevolking een migratieachtergrond heeft. De grootste groep mensen met een migratieachtergrond komt uit Duitsland en Polen.

Woonplaatsen in Dinkelland:

Dinkelland bestaat uit verschillende dorpen en gehuchten, waarvan Denekamp de grootste is. De inwoners van Denekamp vormen ongeveer een derde van de totale bevolking van Dinkelland. Ootmarsum is de tweede grootste woonplaats, gevolgd door Weerselo en Rossum.

Het grootste deel van de bevolking woont in een dorp, en slechts een klein percentage van de bevolking woont in de stad. Het stadje Ootmarsum heeft ongeveer 4.500 inwoners. De rest van de bevolking woont in een van de dorpen en gehuchten van Dinkelland.

FAQs:

1. Is het aantal inwoners van Dinkelland de afgelopen jaren gegroeid?

Ja, het aantal inwoners van Dinkelland is op een lichte manier gegroeid. In 2021 heeft Dinkelland een bevolking van 26.160 inwoners, wat een stijging van 0,5% is ten opzichte van het voorgaande jaar.

2. Hoe zit het met de leeftijdsverdeling in Dinkelland?

De leeftijdsverdeling in Dinkelland is relatief jong in vergelijking met andere gemeenten in Nederland. Ongeveer 23% van de bevolking is jonger dan 20 jaar en ongeveer 16% van de bevolking is tussen de 20 en 30 jaar oud. De grootste groep inwoners van Dinkelland is tussen de 40 en 60 jaar oud. Deze leeftijdsgroep vormt ongeveer 33% van de totale bevolking. De groep 60-plussers is ook goed vertegenwoordigd en bestaat uit ongeveer 28% van de bevolking.

3. Welke zijn de grootste woonplaatsen in Dinkelland?

Denekamp is de grootste woonplaats in Dinkelland, gevolgd door Ootmarsum. Weerselo en Rossum behoren ook tot de grootste woonplaatsen in Dinkelland.

4. Welke nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in Dinkelland?

De meeste mensen in Dinkelland zijn geboren in Nederland. Ongeveer 91% van de bevolking is Nederlandse, terwijl ongeveer 9% van de bevolking een migratieachtergrond heeft. De grootste groep mensen met een migratieachtergrond komt uit Duitsland en Polen.

5. Wonen de meeste inwoners van Dinkelland in dorpen of steden?

Het grootste deel van de bevolking woont in een dorp, en slechts een klein percentage van de bevolking woont in de stad. Het stadje Ootmarsum heeft ongeveer 4.500 inwoners. De rest van de bevolking woont in een van de dorpen en gehuchten van Dinkelland.

Conclusie:

Dinkelland is een landelijke gemeente met een relatief jonge bevolking en een rijke geschiedenis. De gemeente bestaat uit verschillende dorpen en gehuchten, waarvan Denekamp de grootste is. Het aantal inwoners van Dinkelland groeit op een lichte manier en de leeftijdsverdeling is relatief jong in vergelijking met andere gemeenten in Nederland. De meeste inwoners zijn geboren in Nederland en hebben een Nederlandse achtergrond. Duitsers en Polen zijn de grootste groep met een migratieachtergrond.

Dinkelland biedt zijn inwoners een rustige en landelijke levensstijl, met groene landschappen en historische monumenten. De gemeente heeft veel te bieden aan zowel haar inwoners als bezoekers. Als u geïnteresseerd bent in het ontdekken van de schoonheid van Dinkelland, kunt u de verschillende dorpen en gehuchten van de gemeente bezoeken en genieten van de lokale bezienswaardigheden en culturele activiteiten.

inwoners hengelo

Inwoners Hengelo: Een Kijkje naar de Bevolking, Economie en Cultuur van de Stad

Hengelo, gelegen in de provincie Overijssel, is een bruisende stad met een rijke geschiedenis. Het is de thuisbasis van ongeveer 80.000 inwoners en is de derde grootste stad van de regio Twente. In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar de inwoners van Hengelo, de economie en cultuur van de stad.

Bevolking

Door de jaren heen is de bevolking van Hengelo gestaag gegroeid. In 1900 had Hengelo ongeveer 12.000 inwoners, terwijl dit aantal in 2021 bijna 80.000 bedraagt. De bevolking van Hengelo is gevarieerd en multi-etnisch. Naast de autochtone Nederlanders zijn er mensen van verschillende nationaliteiten, zoals Turken, Marokkanen, Indonesiërs en Surinamers.

De demografische structuur van de inwoners van Hengelo laat zien dat er meer mannen zijn dan vrouwen. In 2021 was het aandeel mannen ongeveer 51,6% van de bevolking en het aandeel vrouwen ongeveer 48,4%. De stad heeft ook een relatief jonge bevolking. Ongeveer 22% van de inwoners is jonger dan 18 jaar, terwijl slechts 18% ouder is dan 65 jaar.

Economie

Hengelo heeft een gevarieerde economie, die wordt gedomineerd door de maakindustrie en technologiebedrijven. Enkele van de grootste werkgevers van de stad zijn Thales Nederland, Eaton en VDL. De stad heeft ook een bloeiend midden- en kleinbedrijf, dat zich voornamelijk richt op detailhandel, horeca en dienstverlening.

Hengelo heeft een uitstekende infrastructuur en ligt op korte afstand van andere grote steden in Nederland, zoals Enschede en Almelo. Het treinstation van Hengelo is het grootste spoorwegknooppunt in Oost-Nederland en zorgt voor gemakkelijke toegang tot andere steden in Nederland en Europa.

Cultuur

Hengelo heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de thuisbasis van verschillende monumenten en historische gebouwen, zoals de Sint-Lambertuskerk, het stadhuis en het station. De stad heeft ook een levendig cultureel leven met verschillende theaters, bioscopen en musea.

Het Rabotheater is een van de bekendste theaters in de stad en biedt regelmatig optredens van lokale en internationale artiesten. Het CineCity biedt een scala aan films en is een populaire ontmoetingsplaats voor het hele gezin.

Hengelo heeft ook een aantal festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Het bekendste festival in de stad is de Nacht van Hengelo, een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in het centrum van de stad en trekt duizenden bezoekers uit het hele land. Andere belangrijke evenementen zijn de Twentse Rolstoelvierdaagse en de Industriële Kring Hengelo Summer Night.

FAQs

1. Welke bezienswaardigheden zijn er te vinden in Hengelo?

Hengelo heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder historische gebouwen zoals de Sint-Lambertuskerk, het stadhuis en het station. Andere populaire bezienswaardigheden zijn het Kulturhus, het Techniekmuseum HEIM en het theater Rabotheater.

2. Welke bedrijven zijn gevestigd in Hengelo?

Hengelo heeft een gevarieerde economie met een nadruk op de maakindustrie en technologiebedrijven. Enkele van de grootste werkgevers in de stad zijn Thales Nederland, Eaton en VDL. Er zijn ook tal van kleine en middelgrote bedrijven in de detailhandel, horeca en dienstverlening.

3. Zijn er festivals en evenementen in Hengelo?

Ja, Hengelo heeft verschillende festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Het bekendste festival in de stad is de Nacht van Hengelo, een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in het centrum van de stad en trekt duizenden bezoekers uit het hele land. Andere evenementen zijn onder meer de Twentse Rolstoelvierdaagse en de Industriële Kring Hengelo Summer Night.

4. Wat voor soort persoonlijke voorzieningen biedt Hengelo?

Hengelo heeft tal van persoonlijke voorzieningen, waaronder gezondheidszorg, onderwijs en vrijetijdsvoorzieningen. De stad heeft verschillende ziekenhuizen, huisartsen en tandartsen. Er zijn ook tal van scholen, van basisscholen tot universiteiten. Op het gebied van vrije tijd heeft er de stad verschillende sportclubs, bibliotheken en parken.

5. Hoe is de levenskwaliteit in Hengelo?

Over het algemeen heeft Hengelo een hoge levensstandaard en is het een leuke stad om te wonen. Er zijn verschillende voorzieningen, van gezondheidszorg tot vrije tijd, en de stad heeft een laag criminaliteitscijfer. Ook is Hengelo een groene stad met veel openbare parken en natuurgebieden.

Meer informatie over aantal inwoners gemeente oldenzaal vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel aantal inwoners gemeente oldenzaal. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 78 aantal inwoners gemeente oldenzaal

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *