Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de charme van Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom

Ontdek de charme van Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom

Kringloopwinkel Zuidwesthoek geeft tweede leven aan gebruikte spullen

abraham de haanstraat bergen op zoom

Abraham de Haanstraat is een straat in de Nederlandse stad Bergen op Zoom. De straat is vernoemd naar Abraham de Haan, een voormalig burgemeester van Bergen op Zoom. De straat ligt in het westelijke deel van de stad en loopt van het einde van de Zonnebloemstraat tot aan de Rozenstraat. Hieronder staat meer informatie over Abraham de Haanstraat Bergen op Zoom.

Geschiedenis van Abraham de Haanstraat Bergen op Zoom

De Abraham de Haanstraat is gebouwd in de jaren 60 als onderdeel van een nieuwbouwwijk in het westelijke deel van Bergen op Zoom. In deze wijk, genaamd Gageldonk-West, werden voornamelijk eengezinswoningen gebouwd. De wijk moest dienen als woongebied voor de groeiende bevolking van Bergen op Zoom in de jaren 60 en 70.

De Abraham de Haanstraat is vernoemd naar Abraham de Haan, die van 1911 tot 1924 burgemeester was van Bergen op Zoom. Tijdens zijn ambtstermijn heeft hij veel voor de stad betekend. Zo heeft hij zich ingezet voor de bouw van de Bergse Haven en de verbetering van de lokale infrastructuur.

In de jaren 90 kreeg de Abraham de Haanstraat te maken met verpaupering. De huizen waren verouderd en de wijk kampte met sociale problemen. In 1999 is begonnen met een renovatieproject om de wijk te verbeteren. De huizen werden gerenoveerd en er werden nieuwe speelplaatsen en groenvoorzieningen aangelegd. Door deze renovatie is de wijk weer aantrekkelijk geworden voor gezinnen.

Kenmerken van Abraham de Haanstraat Bergen op Zoom

De Abraham de Haanstraat is een brede straat met aan weerszijden rijtjeshuizen. De huizen hebben verschillende kleuren en architectonische stijlen, waardoor de straat een gevarieerd uiterlijk heeft. Sommige huizen hebben een voortuin, terwijl andere huizen direct aan de straat grenzen.

Aan het begin van de Abraham de Haanstraat ligt een groot park, genaamd het Beatrixpark. Dit park is aangelegd in de jaren 60 en is een populaire plek om te wandelen en te spelen.

De Abraham de Haanstraat heeft een centrale ligging, waardoor de meeste voorzieningen in de buurt te vinden zijn. Zo zijn er verschillende winkels en supermarkten binnen loopafstand en zijn er diverse scholen in de buurt.

FAQs

Wat voor soort huizen staan er in de Abraham de Haanstraat Bergen op Zoom?

De Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom heeft voornamelijk eengezinswoningen in verschillende kleuren en architectonische stijlen.

Is er een park in de buurt van de Abraham de Haanstraat?

Ja, aan het begin van de straat ligt het Beatrixpark, een groot park dat in de jaren 60 is aangelegd.

Zijn er voorzieningen in de buurt van de Abraham de Haanstraat?

Ja, de Abraham de Haanstraat heeft een centrale ligging, waardoor de meeste voorzieningen binnen loopafstand zijn. Zo zijn er verschillende winkels en supermarkten in de buurt en zijn er diverse scholen in de buurt.

Waarom is de Abraham de Haanstraat vernoemd naar Abraham de Haan?

De Abraham de Haanstraat is vernoemd naar Abraham de Haan, die van 1911 tot 1924 burgemeester was van Bergen op Zoom. Tijdens zijn ambtstermijn heeft hij veel voor de stad betekend, onder andere voor de bouw van de Bergse Haven en de verbetering van de lokale infrastructuur.

Wanneer is de Abraham de Haanstraat gebouwd?

De Abraham de Haanstraat is gebouwd in de jaren 60 als onderdeel van een nieuwbouwwijk genaamd Gageldonk-West. De wijk moest dienen als woongebied voor de groeiende bevolking van Bergen op Zoom in de jaren 60 en 70.

Hoe ziet de Abraham de Haanstraat er nu uit?

De Abraham de Haanstraat heeft in de jaren 90 te maken gehad met verpaupering, maar is in 1999 gerenoveerd. De huizen zijn gerenoveerd en er zijn nieuwe speelplaatsen en groenvoorzieningen aangelegd. Door deze renovatie is de wijk weer aantrekkelijk geworden voor gezinnen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “abraham de haanstraat bergen op zoom”

Kringloopwinkel Zuidwesthoek geeft tweede leven aan gebruikte spullen

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan abraham de haanstraat bergen op zoom

Kringloopwinkel Zuidwesthoek geeft tweede leven aan gebruikte spullen
Kringloopwinkel Zuidwesthoek geeft tweede leven aan gebruikte spullen

Meer informatie over abraham de haanstraat bergen op zoom vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 127 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel abraham de haanstraat bergen op zoom. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 47 abraham de haanstraat bergen op zoom

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *