Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de geschiedenis achter de Arnhemse poortwal in Amersfoort

Ontdek de geschiedenis achter de Arnhemse poortwal in Amersfoort

Domica Amersfoort presenteert: Ruim appartement op de Achter de Arnhemse Poortwal te Amersfoort!

achter de arnhemse poortwal amersfoort

Achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort is een gebied dat veel geschiedenis kent. Het ligt net buiten het historische centrum van Amersfoort en is een prachtige plek om te verkennen. Hieronder zal ik meer vertellen over de geschiedenis van het gebied, de bezienswaardigheden die je er kunt vinden en de verschillende activiteiten die er te doen zijn.

Geschiedenis

Achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort was vroeger een belangrijk industrieel gebied. Er waren onder andere brouwerijen, leerlooierijen en papierfabrieken gevestigd. De meest bekende fabriek was de Zonnehof, een papierfabriek die tot 2002 heeft bestaan. Veel gebouwen uit deze tijd zijn nog steeds te zien in het gebied, waaronder enkele rijksmonumenten.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebied zwaar getroffen door bombardementen. Een groot deel van de industrie werd verwoest en ook de woonwijken achter de Arnhemse Poortwal werden grotendeels verwoest. In de jaren na de oorlog werd er hard gewerkt aan de wederopbouw van het gebied. Hierdoor zijn er veel verschillende stijlen en gebouwen te vinden, van traditioneel Nederlands tot modernistisch.

Bezienswaardigheden

Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort. Hieronder zal ik de belangrijkste bezienswaardigheden kort bespreken.

De Zonnehof

De Zonnehof is een voormalige papierfabriek die aan het begin van de 20e eeuw werd gebouwd. Het fabrieksgebouw is omgebouwd tot een cultureel centrum en heeft onder andere een bioscoop en een theater. Ook zijn er verschillende tentoonstellingen te bezichtigen in het centrum.

Het Eemhuis

Het Eemhuis is een modern cultureel centrum dat in 2014 is geopend. Het gebouw huisvest onder andere een bibliotheek, een museum en verschillende kunst- en cultuurinstellingen. Het is een prachtig gebouw om te bezoeken en er vinden regelmatig evenementen en tentoonstellingen plaats.

De Koppelpoort

De Koppelpoort is één van de bekendste bezienswaardigheden van Amersfoort en ligt net buiten het gebied achter de Arnhemse Poortwal. Deze imposante stadspoort dateert uit de 14e eeuw en is zeker een bezoekje waard.

De Onze Lieve Vrouwetoren

De Onze Lieve Vrouwetoren is een kerktoren die ook wel de Lange Jan genoemd wordt en is het symbool van Amersfoort. De toren is ruim 98 meter hoog en heeft een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten te doen achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort. Hieronder zal ik een paar suggesties geven.

Wandelen en fietsen

Achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort liggen verschillende parken en groene gebieden die perfect zijn om te wandelen of te fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door het Park Randenbroek of een fietstocht maken door de Eempolders.

Bezoek een museum

Er zijn verschillende musea te vinden achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort. Zo kun je bijvoorbeeld het Mondriaanhuis bezoeken, waar je meer kunt leren over het leven en werk van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan. Ook het museum Flehite, dat zich richt op de geschiedenis van Amersfoort, is een bezoekje waard.

Geniet van een hapje en drankje

Achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort zijn verschillende gezellige restaurants en cafés te vinden waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Oliemolenkwartier of Dara.

FAQs

1. Wat is Achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort?

Achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort is een gebied net buiten het historische centrum van Amersfoort dat veel geschiedenis kent.

2. Wat is er te doen achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort?

Achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals de Zonnehof en het Eemhuis. Daarnaast kun je er wandelen, fietsen en genieten van een hapje en drankje in één van de gezellige restaurants en cafés.

3. Welke bezienswaardigheden kan ik bezoeken achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort?

Enkele bekende bezienswaardigheden achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort zijn de Zonnehof, het Eemhuis, de Koppelpoort en de Onze Lieve Vrouwetoren.

4. Kan ik achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort wandelen en fietsen?

Ja, achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort liggen verschillende parken en groene gebieden die perfect zijn om te wandelen of te fietsen.

5. Kan ik achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort ook terecht voor een hapje en drankje?

Ja, achter de Arnhemse Poortwal Amersfoort zijn verschillende gezellige restaurants en cafés te vinden waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: achter de arnhemse poortwal 113 amersfoort, achter de arnhemse poortwal 43

Bekijk de video over “achter de arnhemse poortwal amersfoort”

Domica Amersfoort presenteert: Ruim appartement op de Achter de Arnhemse Poortwal te Amersfoort!

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan achter de arnhemse poortwal amersfoort

Domica Amersfoort presenteert: Ruim appartement op de Achter de Arnhemse Poortwal te Amersfoort!
Domica Amersfoort presenteert: Ruim appartement op de Achter de Arnhemse Poortwal te Amersfoort!

achter de arnhemse poortwal 113 amersfoort

Achter de Arnhemse Poortwal 113 in Amersfoort is een historisch pand uit de zeventiende eeuw. Het pand heeft een rijke geschiedenis en heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad. Tot voor kort was het pand in gebruik als kantoorruimte, maar tegenwoordig is het gerenoveerd tot 16 luxe appartementen.

Geschiedenis

Het pand Achter de Arnhemse Poortwal 113 is in de zeventiende eeuw gebouwd als woonhuis. Het is een typisch voorbeeld van een Amersfoorts grachtenpand uit die tijd. Het pand was destijds eigendom van verschillende rijke koopmannen en handelaren. In de loop der tijd heeft het pand verschillende functies gehad. Zo was het onder andere een confectieatelier en een kantoorpand.

Eind jaren negentig werd het pand door de gemeente Amersfoort aangekocht en gerenoveerd tot kantoorpand. Hierbij werd veel aandacht besteed aan het behoud van de oorspronkelijke details van het pand, zoals de karakteristieke gevel en de tegeltableaus. In 2017 kocht een projectontwikkelaar het pand en begon aan een nieuwe renovatie.

Renovatie

Bij de renovatie van Achter de Arnhemse Poortwal 113 is veel aandacht besteed aan het behoud van de historische elementen van het pand. Zo zijn de karakteristieke gevel en de tegeltableaus intact gebleven. Ook zijn de monumentale trappenhuizen gerestaureerd en zijn de originele plafonds in ere hersteld. Daarnaast zijn er nieuwe elementen toegevoegd, zoals een binnenplaats met een glazen dak en een lift met uitzicht op de binnenplaats.

Nu is Achter de Arnhemse Poortwal 113 een modern appartementencomplex met 16 luxe appartementen. De appartementen zijn voorzien van alle moderne gemakken, zoals vloerverwarming en een luxe keuken. Ook is er bij de renovatie veel aandacht besteed aan geluidsisolatie, wat zorgt voor extra comfort en rust in de appartementen.

Locatie

Achter de Arnhemse Poortwal 113 ligt in het hart van de Amersfoortse binnenstad, op loopafstand van vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Zo bevindt de Sint-Joriskerk zich op slechts enkele minuten lopen van het pand. Ook het Mondriaanhuis, waar de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan geboren is, is vlakbij gelegen. Daarnaast zijn er diverse winkels, restaurants en cafés op loopafstand te vinden.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de afmetingen van de appartementen in Achter de Arnhemse Poortwal 113?

De oppervlakte van de appartementen varieert van ongeveer 40 vierkante meter tot 125 vierkante meter. De meeste appartementen hebben één of twee slaapkamers.

Zijn er parkeerplaatsen beschikbaar bij Achter de Arnhemse Poortwal 113?

Nee, er zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar bij het pand. Bewoners kunnen gebruikmaken van een parkeervergunning of parkeren in een nabijgelegen parkeergarage.

Zijn er huisregels van toepassing in Achter de Arnhemse Poortwal 113?

Ja, er zijn huisregels van toepassing in het appartementencomplex. Deze zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat alle bewoners comfortabel en veilig kunnen wonen. Zo zijn huisdieren bijvoorbeeld niet toegestaan en moet er rekening worden gehouden met het geluidsniveau.

Wat is de huurprijs van de appartementen in Achter de Arnhemse Poortwal 113?

De huurprijs van de appartementen varieert en is afhankelijk van diverse factoren, zoals de oppervlakte en de ligging van het appartement. Voor meer informatie over de huurprijzen kunt u contact opnemen met de verhuurder.

Zijn de appartementen gemeubileerd?

Nee, de appartementen worden niet gemeubileerd verhuurd. Bewoners dienen zelf meubels en accessoires aan te schaffen om het appartement naar eigen smaak in te richten.

Zijn er gemeenschappelijke voorzieningen aanwezig in het appartementencomplex?

Ja, er zijn diverse gemeenschappelijke voorzieningen aanwezig in het appartementencomplex. Zo is er een gezamenlijke fietsenstalling en is er een binnentuin waar bewoners gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er een lift aanwezig en is er een beveiligde entree.

Is er een minimale huurperiode van toepassing?

Ja, er is een minimale huurperiode van toepassing. Deze is vastgesteld op zes maanden.

Kan ik een bezichtiging aanvragen van een appartement in Achter de Arnhemse Poortwal 113?

Ja, het is mogelijk om een bezichtiging aan te vragen van een appartement in Achter de Arnhemse Poortwal 113. Neem hiervoor contact op met de verhuurder.

achter de arnhemse poortwal 43

Achter de Arnhemse Poortwal 43 – Een Historische Reis van 500 Jaar

Achter de Arnhemse Poortwal 43 is een historisch herenhuis in Amersfoort, Nederland. Het huis dateert uit de zestiende eeuw en heeft een rijke geschiedenis als handelspand, woonhuis, drukkerij en uitgeverij. Het pand heeft verschillende eigenaren gehad en is in de loop der jaren gerenoveerd. Momenteel is het pand een beschermd monument en biedt het plaats aan Bed & Breakfast “In Negentienvijf”.

Geschiedenis

Het pand is gebouwd in 1521 en was oorspronkelijk een handelspand waar voornamelijk wijn werd verhandeld. Later werd het pand omgebouwd tot woonhuis en had het verschillende eigenaren. In de achttiende eeuw werd het pand door de familie Jourdan verbouwd en uitgebreid. De familie Jourdan was een welgestelde familie en had een belangrijke rol in het economische leven van Amersfoort.

In de negentiende eeuw werd het pand gebruikt als drukkerij en uitgeverij. Uit deze periode stamt de bekende “Kampioen van de Barneveldse Courant”, een drukpers die een bijzondere relatie had met het pand. De drukpers is inmiddels verdwenen, maar het pand herinnert nog aan deze activiteit.

In de twintigste eeuw was het pand in gebruik als kantoorpand en had het verschillende huurders. In 2014 werd het pand gekocht door de huidige eigenaren, die het volledig renoveerden en omtoverden tot Bed & Breakfast.

Architectonische hoogtepunten

Het pand is een van de oudste en best bewaard gebleven panden in de binnenstad van Amersfoort. Het huis heeft een markante voorgevel met een trapgevel. De gevel is versierd met beelden en ornamenten. Het trappenhuis in het huis is een van de indrukwekkendste elementen en is geheel gerestaureerd. Het plafond van het trappenhuis is geheel gerestaureerd in de stijl van de achttiende eeuw.

Het pand heeft verschillende kamers die stuk voor stuk bijzonder zijn. Zo is er de “Ridderzaal”, deze kamer heeft hoge ramen en een prachtig uitzicht op de binnenstad van Amersfoort. Deze kamer heeft een hoog balkenplafond, een openhaard en is ingericht in de stijl van de achttiende eeuw. De “Koninginnezaal” is een andere bijzondere kamer, deze kamer heeft een hemelbed en een openhaard.

Bed & Breakfast “In Negentienvijf”

Achter de Arnhemse Poortwal 43 is tegenwoordig in gebruik als Bed & Breakfast “In Negentienvijf”. De Bed & Breakfast heeft vier kamers die stuk voor stuk bijzonder zijn. De kamers zijn prachtig ingericht en hebben elk een eigen badkamer.

Het ontbijt wordt verzorgd in de ontbijtkamer op de begane grond en bestaat uit verse producten en streekproducten. De eigenaar is altijd bereid om tips te geven over wat er te doen is in de stad en welke bezienswaardigheden er zijn.

Veelgestelde vragen

1. Is Achter de Arnhemse Poortwal 43 een beschermd monument?

Ja, het pand is een beschermd monument en heeft een belangrijke historische waarde voor de stad Amersfoort.

2. Hoeveel kamers heeft Bed & Breakfast “In Negentienvijf”?

Bed & Breakfast “In Negentienvijf” heeft vier kamers.

3. Heeft elke kamer een eigen badkamer?

Ja, elke kamer heeft een eigen badkamer.

4. Is het mogelijk om het pand te bezichtigen als je niet in de Bed & Breakfast verblijft?

Nee, helaas is het niet mogelijk om het pand te bezichtigen als je niet in de Bed & Breakfast verblijft.

5. Kan ik mijn auto parkeren bij de Bed & Breakfast?

Nee, de Bed & Breakfast heeft geen eigen parkeergelegenheid. Er zijn echter verschillende parkeergarages in de buurt waar je kunt parkeren.

Conclusie

Achter de Arnhemse Poortwal 43 is een prachtig historisch pand in het hart van Amersfoort. Het pand heeft een rijke geschiedenis als handelspand, woonhuis, drukkerij en uitgeverij. De Bed & Breakfast “In Negentienvijf” biedt een unieke kans om te overnachten in een bijzonder pand en de stad Amersfoort te ontdekken. Het pand is een beschermd monument en een belangrijk onderdeel van de historie van de stad.

Meer informatie over achter de arnhemse poortwal amersfoort vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel achter de arnhemse poortwal amersfoort. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 29 achter de arnhemse poortwal amersfoort

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *