Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de charme van Achter Raamstraat in Den Haag

Ontdek de charme van Achter Raamstraat in Den Haag

The Hague's Doubletstraat Red Light District (Autumn 2021) Den Haag Rosse Buurt, Netherlands

achter raamstraat den haag

Achter Raamstraat Den Haag: Een Kijkje in de Geschiedenis

Achter Raamstraat is een kleine straat in het centrum van Den Haag, gelegen tussen de Lange Houtstraat en de Kneuterdijk. Hoewel de naam misschien niet bekend is bij veel mensen buiten Den Haag, heeft deze straat een belangrijke geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad.

De betekenis van Achter Raamstraat

De naam Achter Raamstraat komt waarschijnlijk van het feit dat de straat parallel loopt aan de Raamstraat. Het deel “Achter” van de naam verwijst naar het feit dat de straat achter de Raamstraat ligt. Oorspronkelijk heette de straat gewoon Raamstraat, maar toen er meer straten werden gebouwd in de buurt, werd deze in de volksmond Achter Raamstraat genoemd.

De geschiedenis van de straat

Achter Raamstraat werd gebouwd in de 17e eeuw, toen Den Haag onder het bewind van Prins Maurits van Nassau een bloeitijd doormaakte. Het was een periode van grote economische groei en rijke kooplieden bouwden huizen in het centrum van de stad om dicht bij de koninklijke hoven te zijn.

De huizen in de Achter Raamstraat waren oorspronkelijk gebouwd als woonhuizen voor de rijken en hebben dan ook mooie gevels. De meeste huizen zijn gebouwd in de typische Hollandse Renaissancestijl, met grote ramen en mooie gevelversieringen. In de 18e en 19e eeuw werden de huizen aan de straat verhuurd aan ambachtslieden, zoals kleermakers en loodgieters. Sommige huizen werden zelfs omgebouwd tot winkels of kantoren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Den Haag zwaar gebombardeerd, waardoor veel huizen, gebouwen en monumenten werden verwoest. De huizen in de Achter Raamstraat overleefden de oorlog echter en zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen.

Aan het einde van de 20e eeuw werd de straat gerenoveerd en gerestaureerd. Veel van de huizen werden teruggebracht in hun oorspronkelijke staat en er werden nieuwe winkels en restaurants gevestigd. Hierdoor is Achter Raamstraat vandaag de dag een populaire plek geworden voor toeristen en locals om te winkelen, te eten en te wandelen.

Wat is er te zien in Achter Raamstraat?

Achter Raamstraat is een straat vol geschiedenis en charme. Het is de perfecte plek voor een wandeling, om te genieten van het uitzicht van de mooie huizen en om te ontspannen in een van de vele cafés en restaurants.

Een van de hoogtepunten van de straat is de Oude Kerk, die dateert uit de 14e eeuw. De kerk is een belangrijk monument van Den Haag en trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan. Het interieur is prachtig gerestaureerd en heeft een aantal mooie kunstwerken en beelden.

Rondom de Oude Kerk zijn er verschillende cafés en restaurants waar u heerlijk kunt eten en drinken. Of u nu op zoek bent naar een snelle lunch of een uitgebreid diner, er is voor ieder wat wils.

Daarnaast zijn er in de straat tal van winkels te vinden, variërend van kleine boetiekjes tot bekende kledingwinkels. Of u nu op zoek bent naar een mooie vintage outfit of de nieuwste mode, u vindt het hier zeker.

FAQs

Wat is de beste tijd om Achter Raamstraat te bezoeken?

Achter Raamstraat is het hele jaar door te bezoeken, maar het beste moment om te gaan is waarschijnlijk in de lente of de zomer, wanneer het weer aangenaam is en er meer buitenactiviteiten zijn.

Hoe bereik ik Achter Raamstraat?

Achter Raamstraat ligt in het centrum van Den Haag en is gemakkelijk te bereiken met de tram of de bus. Tramlijnen 1 en 16 stoppen bij de Oude Kerk, die net om de hoek van de straat ligt.

Kan ik parkeren in Achter Raamstraat?

Er zijn geen parkeerplaatsen in de straat zelf, maar er zijn verschillende parkeergarages in de buurt, zoals de parkeergarage Museumkwartier en de parkeergarage Malieveld.

Wat zijn de openingstijden van de winkels en restaurants in Achter Raamstraat?

De openingstijden van de winkels en restaurants verschillen per locatie. Over het algemeen zijn de meeste winkels geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, van maandag tot en met zaterdag. Restaurants zijn in de avonduren geopend en sommige zijn ook geopend voor de lunch.

Wat zijn de bezienswaardigheden in de buurt van Achter Raamstraat?

Er zijn veel bezienswaardigheden in de buurt van Achter Raamstraat, zoals het Binnenhof, het Mauritshuis en het Vredespaleis. Ook de nabijgelegen Lange Voorhout is een mooie omgeving om te wandelen en te genieten van de architectuur van de stad.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: full moon den haag, full moon city menu, dim sum den haag, peking eend den haag, beste restaurant chinatown den haag, full moon den haag menu, achter raamstraat 75 2512 bw den haag, chinees restaurant den haag

Bekijk de video over “achter raamstraat den haag”

The Hague’s Doubletstraat Red Light District (Autumn 2021) Den Haag Rosse Buurt, Netherlands

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan achter raamstraat den haag

The Hague's Doubletstraat Red Light District (Autumn 2021) Den Haag Rosse Buurt, Netherlands
The Hague’s Doubletstraat Red Light District (Autumn 2021) Den Haag Rosse Buurt, Netherlands

full moon den haag

Volle maan in Den Haag: een bijzondere ervaring

Elke maand, zo’n 13 keer per jaar, verlicht de volle maan de nachtelijke hemel. Dit natuurverschijnsel trekt al sinds mensenheugenis onze aandacht en heeft vaak een spirituele en symbolische betekenis. Ook in Den Haag wordt de volle maan gevierd, bijvoorbeeld tijdens de Full Moon Party’s op het strand. Maar er is nog een andere plek waar je de volle maan op een bijzondere manier kunt beleven: de Full Moon Drum Circle in het Zuiderpark.

Wat is de Full Moon Drum Circle?

De Full Moon Drum Circle is een informele bijeenkomst van drummers, dansers en andere enthousiastelingen die samenkomen op de avond van de volle maan. Het idee is simpel: er wordt getrommeld, er wordt gedanst, en er wordt (vaak) gezongen. Het ritme van de drums en de energie van de groep creëren een magische sfeer die moeilijk te beschrijven is, maar die je moet ervaren om te begrijpen.

De Full Moon Drum Circle in Den Haag is georganiseerd door een groep vrijwilligers die zichzelf “The Tribe” noemen. Zij nodigen iedereen uit om mee te doen, ongeacht je leeftijd, afkomst, of muzikale vaardigheden. Het is dus een inclusief evenement waarbij het gaat om de verbinding tussen mensen en de natuur.

Waar en wanneer vindt de Full Moon Drum Circle plaats?

De Full Moon Drum Circle vindt elke maand plaats op de avond van de volle maan. De exacte datum en tijd verschillen dus per maand, afhankelijk van de maankalender. Het evenement begint meestal rond 20:00 uur en duurt tot ongeveer 23:00 uur.

De locatie van de Full Moon Drum Circle is het Zuiderpark in Den Haag, vlakbij de ingang aan de Melis Stokelaan. Er is geen specifieke plek waar het evenement plaatsvindt, maar vaak verzamelen de drummers en dansers zich bij de grote vijver in het park.

Wat moet ik meenemen naar de Full Moon Drum Circle?

Bij de Full Moon Drum Circle draait het om de energie van de groep, niet om materialistische zaken. Toch zijn er een paar dingen die handig zijn om mee te nemen:

– Een drum of een ander percussie-instrument, zoals een shaker of een tamboerijn. Als je geen instrument hebt, is dat geen probleem: er zijn vaak extra drums te leen.
– Een stoel, kussen, of kleed om op te zitten of te liggen tijdens het drummen.
– Genoeg water en snacks, want het kan een lange avond worden.
– Warme kleding, want het kan afkoelen naarmate de avond vordert.
– Een open geest en een positieve houding. De Full Moon Drum Circle is een plek van samenhorigheid, dus wees bereid om mee te doen en te delen.

Wat gebeurt er tijdens de Full Moon Drum Circle?

Er is geen vast programma bij de Full Moon Drum Circle: alles gebeurt spontaan en op gevoel. Toch zijn er een paar dingen die je kunt verwachten:

– Trommelen en andere percussie: de drummers beginnen meestal met het spelen van ritmische patronen op hun drums en andere percussie-instrumenten. Dit kan variëren van simpele, repetitieve beats tot complexe, improvisatorische stukken.
– Dansen: naast het trommelen wordt er ook veel gedanst bij de Full Moon Drum Circle. De dansers laten zich meevoeren door de muziek en laten hun lichaam spreken.
– Zingen: sommige drummers zingen of roepen tijdens het spelen, en het publiek kan hier soms aan meedoen.
– Meditatie en stilte: af en toe kan er een moment van stilte worden ingelast, waarbij iedereen zich focust op zijn of haar ademhaling en de omgeving.
– Gezamenlijke intentie: aan het begin van de avond kan er een intentie worden uitgesproken, bijvoorbeeld om vrede op aarde te brengen, of om dankbaarheid te tonen voor de natuur.

Wat zijn de voordelen van de Full Moon Drum Circle?

Het meedoen aan de Full Moon Drum Circle kan diverse voordelen hebben:

– Het bevordert de verbinding tussen mensen: door samen te drummen, dansen, en zingen, ontstaat er een gevoel van saamhorigheid en gedeelde energie. Het kan een mooie manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.
– Het is goed voor je fysieke en mentale gezondheid: drummen kan stress verminderen, je motorische vaardigheden verbeteren, en je concentratie verhogen. Ook dansen heeft veel positieve effecten op je lichaam en geest, zoals het vrijmaken van endorfines en het verbeteren van je cardiovasculaire gezondheid.
– Het brengt je in contact met de natuur: de Full Moon Drum Circle vindt plaats in het Zuiderpark, een groene oase in het hart van Den Haag. Door in de natuur te zijn en de energie van de maan te voelen, kun je weer in contact komen met jezelf en de wereld om je heen.
– Het is een unieke ervaring: drummen en dansen bij volle maan is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten. Het kan je inspireren, ontroeren, en verblijden op een manier die moeilijk in woorden te vatten is.

FAQ’s

1. Is de Full Moon Drum Circle gratis?

Ja, de Full Moon Drum Circle is gratis. De organisatie vraagt wel om een vrijwillige bijdrage (suggestie: €5) ter ondersteuning van de kosten en om de continuïteit van het evenement te waarborgen.

2. Moet ik iets van muzikale vaardigheden hebben om mee te doen?

Nee, iedereen is welkom bij de Full Moon Drum Circle, ongeacht je muzikale achtergrond of vaardigheden. Het gaat om het samenzijn en de verbinding tussen mensen, niet om prestaties.

3. Is de Full Moon Drum Circle geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen zijn van harte welkom bij de Full Moon Drum Circle. Het is een familievriendelijk evenement waarbij kinderen kunnen meedoen met het drummen en dansen.

4. Wat gebeurt er als het regent?

De Full Moon Drum Circle gaat in principe altijd door, tenzij het echt slecht weer is (bijvoorbeeld bij een hevige storm). Bij regenachtig weer kun je een regenponcho meenemen en ervoor zorgen dat je instrumenten droog blijven.

Kortom, de Full Moon Drum Circle is een unieke en bijzondere ervaring die iedereen een keer zou moeten meemaken. Of je nu ervaren drummer bent of nog nooit een drumstok hebt vastgehouden, bij de Full Moon Drum Circle draait het om de gemeenschap en de energie van de maan. Dus trommel mee, dans mee, en laat je meevoeren door de kracht van de volle maan.

full moon city menu

De Full Moon City Menu: een Perfecte Samenstelling van Smaakvolle Levensmiddelen

Als je ooit in een restaurant bent geweest, ben je vast bekend met de zin “de menukaart alstublieft”. De menukaart is een onschatbare bron van informatie over wat je te eten krijgt. En bij Full Moon City weten ze hoe ze de klanten moeten verwennen met hun menukaart. Hun Full Moon City Menu is een perfecte samenstelling van smaakvolle levensmiddelen die de zintuigen prikkelt.

Full Moon City is een Aziatisch restaurant, gelegen in het centrum van Rotterdam. Het is een plek waar de smaken van Azië samensmelten tot heerlijke gerechten. Het restaurant is bekend om zijn Full Moon City Menu, een verzameling van de beste en meest populaire gerechten van de chef-koks.

De Full Moon City Menu is samengesteld uit verschillende gerechten uit verschillende delen van Azië. De ingrediënten en de bereidingsmethoden zijn geïnspireerd door de unieke smaken van de Aziatische cultuur. Elk van de gerechten op het menu is zorgvuldig gekozen om een perfecte balans te creëren tussen smaak, textuur en presentatie.

Het Full Moon City Menu samenstellen

Het samenstellen van een geweldig menu is een complex proces. Het vereist kennis van de ingrediënten, de gerechten en de smaken. Bij Full Moon City duikt de eigenaar en chef-kok Meneer Sum uit Indonesië die inmiddels al zo’n 30 jaar de Aziatische keuken beheerst zijn keuken in om een menu te creëren dat de zintuigen prikkelt en een culinaire ervaring biedt.

Meneer Sum heeft een passie voor Aziatische gerechten. Hij weet dat elk gerecht een unieke smaak en geur heeft en dat het belangrijk is om voorzichtig om te gaan met alle ingrediënten. Er wordt dan ook zorgvuldig gekozen voor de juiste combinatie van ingrediënten en de juiste bereidingsmethode voor elk gerecht.

Het Full Moon City Menu bestaat uit verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Elk gerecht is gemaakt van verse ingrediënten en met zorg bereid door de chef-koks van Full Moon City.

De voorgerechten van Full Moon City Menu

De voorgerechten zijn gemaakt om de eetlust te stimuleren. Bij Full Moon City zijn de voorgerechten heerlijke kleine hapjes die je kunt delen met je vrienden en familie.

Een van de populaire voorgerechten bij Full Moon City is de Vietnamese Spring Rolls. De rollen zijn gevuld met verse groenten en stukjes kip of garnalen. De rollen zijn gekruid met sesamolie en sojasaus, en worden geserveerd met een pittige dipsaus.

Een ander populair voorgerecht is de Edamame. Dit zijn gestoomde groene sojabonen die licht zijn bestrooid met zeezout. Het is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat perfect past bij een glas wijn.

De hoofdgerechten van Full Moon City Menu

De hoofdgerechten bij Full Moon City zijn de sterren van het menu. De gerechten bestaan uit verschillende soorten vlees, vis, tofu en groenten en zijn allemaal bereid met de verfijnde Aziatische smaken.

Een van de meest populaire hoofdgerechten is de Geurige Runderstoofpot. Dit gerecht is gemaakt van zacht rundvlees, gesmoord met uien en knoflook in sojasaus en kokosmelk. Geurige kruiden, zoals laos, koriander en limoenbladeren, worden toegevoegd om het gerecht een heerlijke smaak te geven.

Een ander populaire gerecht is de Garnalen Sambal. Dit is een gerecht dat wordt gemaakt van grote garnalen die worden gekookt in hete sambal met blokjes verse tomaten en ui. Het gerecht is pittig en wordt geserveerd met witte rijst.

De vegetarische gerechten zijn niet te missen op het Full Moon City Menu. Een van de vegetarische gerechten is de Tofu Pad Thai. Dit gerecht bestaat uit gebakken tofu, geserveerd met noedels en groenten. Het gerecht is op smaak gebracht met tamarinde, sojasaus en palmsuiker.

De nagerechten van Full Moon City Menu

Na een heerlijke maaltijd is er niets beters dan een heerlijk toetje. Bij Full Moon City zijn de nagerechten de perfecte manier om de maaltijd af te sluiten.

Een favoriet nagerecht is de Mango Sticky Rice. Dit dessert is gemaakt van kleefrijst met kokosmelk, dat wordt geserveerd met verse mango. Het gerecht is licht en zoet en heeft een verfrissende smaak.

Een ander populair nagerecht is de Bananen Fritter. Dit is een dessert dat bestaat uit gefrituurde plakjes banaan, bestrooid met suiker en geserveerd met vanille-ijs. Het is een perfecte combinatie van zoet, zout en knapperig.

FAQs

Q: Wat zijn de openingstijden van Full Moon City?

A: Full Moon City is geopend van maandag tot en met zaterdag van 16:00 tot 21:00 uur. Op zondag is het restaurant gesloten.

Q: Is er parkeergelegenheid bij Full Moon City?

A: Ja, er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het restaurant. Er is een Q-Park parkeergarage op 2 minuten loopafstand van het restaurant.

Q: Is er een vegetarisch menu beschikbaar bij Full Moon City?

A: Ja, er is een vegetarisch menu beschikbaar bij Full Moon City. Het menu biedt verschillende vegetarische gerechten die zijn samengesteld met verse en gezonde ingrediënten.

Q: Is er een afhaalservice beschikbaar bij Full Moon City?

A: Ja, er is een afhaalservice beschikbaar bij Full Moon City. Je kunt telefonisch een bestelling plaatsen en deze afhalen bij het restaurant.

Q: Kan ik bij Full Moon City betalen met creditcard?

A: Ja, Full Moon City accepteert betalingen met creditcard. Ze accepteren ook betalingen via pinpas en contant geld.

Kortom, het Full Moon City Menu is een perfecte samenstelling van smaakvolle gerechten die de zintuigen prikkelen en een culinaire ervaring biedt. Of je nu van vlees, vis, tofu of groenten houdt, er is voor ieder wat wils op het menu. Dus aarzel niet en breng een bezoek aan dit fantastische Aziatische restaurant in hartje Rotterdam.

Meer informatie over achter raamstraat den haag vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel achter raamstraat den haag. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 60 achter raamstraat den haag

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *