Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Actieradius van de Volkswagen e-Golf 2015 in Nederland: Een diepgaande analyse

Actieradius van de Volkswagen e-Golf 2015 in Nederland: Een diepgaande analyse

2015 VW e-Golf 7 years/116k km battery degradation test

actieradius e golf 2015

Actieradius e Golf 2015: alles wat je moet weten over deze elektrische auto

De Volkswagen Golf is een van de populairste auto’s ter wereld en het is geen verrassing dat Volkswagen heeft besloten om een elektrische versie van deze iconische auto te maken. De e Golf 2015 is een elektrische auto die speciaal gebouwd is voor degenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en zuinige manier van autorijden. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over de actieradius e Golf 2015.

Wat is actieradius en waarom is het belangrijk?

De actieradius van een elektrische auto is de afstand die je kunt afleggen met een volle batterij. Dit is een belangrijke factor bij het kiezen van een elektrische auto, want het bepaalt hoe ver je kunt rijden voordat je de batterij moet opladen. De meeste elektrische auto’s hebben een actieradius van tussen de 200 en 300 kilometer, afhankelijk van het model en de batterijcapaciteit.

De actieradius van de e Golf 2015

De e Golf 2015 heeft een actieradius van 190 kilometer op een volle batterij. Dit is minder dan sommige andere elektrische auto’s, maar het is nog steeds ruim voldoende voor de meeste dagelijkse ritten. De e Golf 2015 heeft een lithium-ion batterij met een capaciteit van 24,2 kWh. Dit is een van de kleinere batterijen in vergelijking met andere elektrische auto’s, maar het is nog steeds groot genoeg om te voldoen aan de behoeften van de meeste bestuurders.

De prestaties van de e Golf 2015

De e Golf 2015 heeft een elektromotor met een vermogen van 85 kW (115 pk). Het kan accelereren van 0 tot 100 km/u in 10,4 seconden en heeft een topsnelheid van 140 km/u. Dit zijn iets lagere prestaties dan benzineauto’s in dezelfde klasse, maar de e Golf 2015 presteert goed ten opzichte van andere elektrische auto’s.

Het opladen van de e Golf 2015

De e Golf 2015 kan worden opgeladen via een conventioneel stopcontact, via een laadpaal of een snellaadstation. Het opladen via een stopcontact duurt ongeveer 13 uur om de batterij volledig op te laden. Via een laadpaal duurt het ongeveer 8 uur en bij een snellaadstation kan het binnen 30 minuten worden opgeladen tot 80% van de capaciteit.

De kosten van de e Golf 2015

De e Golf 2015 is duurder dan een conventionele benzineauto van dezelfde grootte en klasse, maar het kan op de lange termijn goedkoper zijn vanwege de lagere onderhouds- en brandstofkosten. De prijs van de e Golf 2015 varieert afhankelijk van het land en de uitvoering, maar over het algemeen valt het in het hogere prijssegment.

Veelgestelde vragen over de e Golf 2015

Q: Is de e Golf 2015 geschikt voor lange ritten?

A: De e Golf 2015 heeft een actieradius van 190 kilometer, wat niet genoeg is voor lange ritten. Maar als je van plan bent om de auto voornamelijk te gebruiken voor dagelijkse ritten, dan is het een prima keuze.

Q: Kan ik de e Golf 2015 opladen met een conventioneel stopcontact?

A: Ja, de e Golf 2015 kan worden opgeladen met een conventioneel stopcontact. Het duurt echter langer om de batterij volledig op te laden in vergelijking met een laadpaal of snellaadstation.

Q: Hoe lang gaat de batterij mee?

A: De batterij van de e Golf 2015 heeft een levensduur van ongeveer 8 tot 10 jaar. Na deze periode zal de batterij minder efficiënt zijn en kan deze vervangen worden.

Q: Kan ik de e Golf 2015 opladen bij een laadpaal of snellaadstation?

A: Ja, de e Golf 2015 kan worden opgeladen bij een laadpaal of snellaadstation. Het duurt minder lang om de batterij op te laden dan via een conventioneel stopcontact.

Q: Wat zijn de onderhoudskosten voor de e Golf 2015?

A: De onderhoudskosten voor de e Golf 2015 zijn over het algemeen lager dan die van een conventionele auto, omdat het minder bewegende delen heeft en er minder slijtage is. Het is echter belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren om de levensduur van de batterij te verlengen.

Q: Moet ik een speciale oplaadpunt laten installeren thuis?

A: Het is niet nodig om een speciale laadpaal te laten installeren thuis, maar het kan handig zijn als je vaak je elektrische auto thuis oplaadt. Er zijn verschillende laadpaalopties beschikbaar voor thuisgebruik.

Conclusie

De e Golf 2015 is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en zuinige manier van autorijden. Het heeft een redelijke actieradius van 190 kilometer en presteert goed ten opzichte van andere elektrische auto’s in dezelfde klasse. De kosten voor deze auto zijn wel hoger dan conventionele benzineauto’s, maar het kan goedkoper zijn op de lange termijn vanwege de lagere onderhouds- en brandstofkosten. Over het algemeen is de e Golf 2015 een betrouwbare en praktische elektrische auto die zeer geschikt is voor de meeste dagelijkse ritten.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: e golf 2015 range km, e golf 2016 range, e-golf 2018, 2015 e golf, e golf 2019, e golf 2017 range km, e-golf range by year, e golf specs

Bekijk de video over “actieradius e golf 2015”

2015 VW e-Golf 7 years/116k km battery degradation test

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan actieradius e golf 2015

2015 VW e-Golf 7 years/116k km battery degradation test
2015 VW e-Golf 7 years/116k km battery degradation test

e golf 2015 range km

Het jaar 2015 zag de introductie van de e-Golf, de eerste volledig elektrische auto van Volkswagen. De auto werd ontworpen om te concurreren met andere elektrische auto’s op de markt en om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame mobiliteit. Een van de belangrijkste kenmerken van de e-Golf is het bereik, uitgedrukt in kilometers (km), dat de auto kan afleggen op één enkele lading.

Bereik en prestaties van de e-Golf 2015

De e-Golf 2015 heeft een bereik van maximaal 190 km volgens de officiële Europese WLTP-cyclus, die de realistische rijeigenschappen van een auto in verschillende verkeers- en milieusituaties weerspiegelt. De WLTP-test is ontworpen om het werkelijke verbruik van auto’s in de praktijk beter te meten dan de vorige NEDC-testcyclus, die meer ideale rijomstandigheden met lage snelheden en geen klimaatcontrole gebruikte. In de praktijk kan het bereik van de e-Golf variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de rijstijl, de omgevingstemperatuur, de snelheid, de hoogte en de belasting van de accessoires. Een snelle laadbeurt van maximaal 80% duurt ongeveer 45 minuten aan een openbare DC-snellader van 40 kW of hoger.

Het vermogen van de elektromotor van de e-Golf bedraagt ​​85 kW (115 pk), met een koppel van maximaal 270 Nm. Dit geeft de auto een vlotte en stille acceleratie van 0 naar 100 km / u in minder dan 10 seconden, vergelijkbaar met die van een benzine-auto in dezelfde klasse. Het maximale vermogen van de elektromotor wordt geleverd bij een constante snelheid van 3.000 tpm, wat betekent dat de auto soepel versnelt zonder dat schakelprocessen nodig zijn.

De e-Golf heeft een Lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van 24,2 kWh, samengesteld uit 264 cellen die zijn verdeeld over 27 modules. Het batterijpakket is strategisch gepositioneerd onder de vloer van de auto om de ruimte voor inzittenden en bagage niet te beperken. De batterij is ook uitgerust met een Intelligent Battery Management System (IBMS) dat de prestaties, efficiëntie en duurzaamheid verbetert door de cellen op de juiste temperatuur te houden, de laad- en ontlaadcyclus te optimaliseren en de overbelasting en overontlading te voorkomen. Er is ook een speciaal verwarmingssysteem voor de batterij om de prestaties te handhaven bij koud weer. Volkswagen biedt een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer voor het batterijpakket van de e-Golf.

De e-Golf wordt geleverd met drie rijmodi die worden geselecteerd via een schakelaar op de console. De modi zijn Normal, Eco en Eco +. In de normale modus is de auto volledig beschikbaar voor gebruik en biedt dezelfde prestaties als andere auto’s. In de Eco-modus wordt de acceleratie beperkt, de airconditioning en de verwarming worden verminderd en de regeneratie van remenergie wordt versterkt om het bereik te verlengen. In de Eco + -modus wordt de topsnelheid beperkt tot 90 km / h, de airconditioning en de verwarming worden uitgeschakeld en het regeneratieve remmen systemen wordt maximaal actief om in de eerste plaats het bereik te maximaliseren. Deze rijmodi zijn ontworpen om de bestuurder te helpen het meeste uit zijn auto te halen en om de prestaties en het bereik aan te passen aan de rijstijl en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de e-Golf 2015

Q: Hoe lang duurt het om de e-Golf op te laden?

A: Het opladen van de e-Golf duurt ongeveer 17 uur met een 230V stopcontact dat een standaardlaadsnelheid van 2,3 kW biedt. Dit kan worden verkort tot ongeveer 13 uur met een wandlader van 3,6 kW die bijvoorbeeld thuis kan worden geïnstalleerd. Een snellere optie is om de auto op te laden bij openbare laadstations die AC-laders of DC-snellaadsystemen hebben die tot 40 kW of hoger kunnen leveren. Bij een DC-laadstation kan de e-Golf bijvoorbeeld binnen 45 minuten worden opgeladen tot 80% van zijn capaciteit. Dit is vooral handig voor langeafstandsreizen.

Q: Wat is het bereik van de e-Golf in de praktijk?

A: Het bereik van de e-Golf kan variëren van 130 tot 190 km, afhankelijk van de rijstijl, de omgevingstemperatuur, de snelheid, de hoogte en de belasting van de accessoires. Het rijden van de auto in de Eco-modus kan het bereik met ongeveer 10% verlengen, terwijl het rijden in de Eco + -modus het bereik nog verder kan verlengen, maar ten koste van de topsnelheid en het comfort.

Q: Hoe duur is het om de e-Golf op te laden?

A: De kosten van het opladen van een e-Golf variëren, afhankelijk van de kWh-prijs, de laadsnelheid en de locatie van de laadpaal. In het algemeen kunt u uitgaan van een gemiddelde van ongeveer 0,20 euro per kWh. Als de e-Golf bijvoorbeeld volledig is opgeladen met 24,2 kWh, zou het opladen ongeveer 4,84 euro kosten. Als u een wandlader van 3,6 kW wilt installeren thuis, kunt u rekenen op een investering van ongeveer 1.500 tot 2.500 euro, afhankelijk van de specifieke installatievereisten.

Q: Moet ik het batterijpakket van de e-Golf vervangen na verloop van tijd?

A: Het batterijpakket van de e-Golf heeft een gewicht van ongeveer 318 kg en een capaciteit van 24,2 kWh. Het is ontworpen om minimaal 8 jaar of 160.000 km mee te gaan voordat het mogelijk moet worden vervangen of gereviseerd. Volkswagen biedt een garantie van 8 jaar of 160.000 km voor het batterijpakket van de e-Golf om de duurzaamheid en de prestaties te waarborgen. Na de garantieperiode kan het vernieuwen of reviseren van het batterijpakket echter een aanzienlijke kostenpost zijn die moet worden overwogen bij de aanschaf en het gebruik van de auto.

Q: Is de e-Golf veilig om te rijden?

A: De e-Golf is uitgebreid getest en beoordeeld voor zijn veiligheidseigenschappen en -prestaties door onafhankelijke instanties zoals Euro NCAP en IIHS. De auto heeft een vijfsterrenveiligheidsbeoordeling gekregen in de Euro NCAP-crashtest, wat aangeeft dat hij voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen voor inzittendenbescherming en veiligheidsuitrusting. De e-Golf is ook uitgerust met een compleet pakket aan veiligheids- en rijhulpsystemen, waaronder antilockremsysteem, elektronische stabiliteitscontrole, bandenspanningscontrolesysteem, adaptive cruise control, lane departure warning, park assist en achteruitrijcamera.

Conclusie

De e-Golf van Volkswagen biedt een bereik van maximaal 190 km en een vermogen van 85 kW, waardoor het een efficiënte en praktische auto voor dagelijks gebruik is. De auto wordt geleverd met een ruim interieur, uitgebreide veiligheids- en rijhulpsystemen en een stil en soepel rijgedrag. Het opladen van de e-Golf kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de locatie, snelheid en laadvereisten van de bestuurder. Ondanks enkele beperkingen en uitdagingen in verband met elektrische auto’s, blijft de e-Golf een aantrekkelijke en duurzame optie voor mensen die op zoek zijn naar schone en betaalbare mobiliteit.

e golf 2016 range

De e-Golf is een elektrische variant van de Golf, geproduceerd door Volkswagen (VW). Sinds de lancering in 2014 heeft VW de e-Golf voortdurend geüpgraded en verbeterd. In 2016 werd de e-Golf grondig onder handen genomen en introduceerde VW nieuwe kenmerken zoals een verbeterde batterij, een snellere laadtijd en een grotere actieradius. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van de 2016 e-Golf bespreken.

Batterij

De grootste upgrade van de 2016 e-Golf is de batterij. VW verving de bestaande 24,2 kWh batterij door een nieuwe 35,8 kWh batterij. Deze upgrade verhoogde de actieradius aanzienlijk van 190 km naar 300 km (gemeten volgens NEDC-standaarden). Dit betekent dat de e-Golf nu een van de langste actieradiussen heeft onder andere elektrische auto’s op de Nederlandse markt.

Laden

De 2016 e-Golf heeft ook een snellere laadtijd dan zijn voorganger. Het gebruikt nu een combinatie van zowel een 7,2 kW wisselstroomlader als een 40 kW gelijkstroomlader. Met de wisselstroomlader kan de e-Golf in ongeveer 5,5 uur volledig worden opgeladen bij een laadpaal van 7,2 kW. Met de gelijkstroomlader kan de gebruiker echter 80% opladen in slechts 45 minuten. Dit maakt het gemakkelijker voor lange afstanden rijders.

Prestaties

Met betrekking tot prestaties is de 2016 e-Golf redelijk krachtig. De elektromotor levert 136 pk en 290 Nm koppel. Dit betekent dat de e-Golf in staat is om in ongeveer 9,6 seconden van 0 tot 100 km/h te versnellen. De topsnelheid is echter begrensd op 150 km/h. Dit is wellicht niet zo indrukwekkend als een aantal sportauto’s, maar het is meer dan genoeg voor dagelijks gebruik.

Ontwerp

Esthetisch gezien is de 2016 e-Golf weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Het heeft nog steeds dezelfde kenmerkende Golf-ontwerpkenmerken. De e-Golf is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren, zoals wit, zwart, blauw, grijs en zilver. Het interieur is luxueus en ruim, met zitplaatsen voor maximaal vijf personen.

Veiligheid

De 2016 e-Golf heeft ook verschillende veiligheidsvoorzieningen om de bestuurder en de passagiers te beschermen. Het beschikt over airbags voor de bestuurder, de passagier en de zij-airbags. Het heeft ook een automatisch noodremassistentiesysteem om de veiligheid van de inzittenden te waarborgen.

FAQ’s

Q. Wat is de actieradius van de 2016 e-Golf?

A. De actieradius van de 2016 e-Golf is ongeveer 300 km (gemeten volgens NEDC-standaarden).

Q. Hoe lang duurt het om de e-Golf op te laden?

A. Met behulp van een 7,2 kW wisselstroomlader kan de e-Golf in ongeveer 5,5 uur volledig worden opgeladen, terwijl de 40 kW gelijkstroomlader de auto in 45 minuten tot 80% kan opladen.

Q. Hoe snel kan de e-Golf accelereren?

A. De e-Golf kan in ongeveer 9,6 seconden van 0 tot 100 km/h versnellen.

Q. Is het ontwerp van de 2016 e-Golf veranderd ten opzichte van zijn voorganger?

A. Esthetisch gezien is de 2016 e-Golf weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Het heeft nog steeds dezelfde kenmerkende Golf-ontwerpkenmerken.

Q. Heeft de 2016 e-Golf veiligheidsvoorzieningen?

A. Ja, de 2016 e-Golf heeft verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags voor de bestuurder, de passagier en de zij-airbags. Het heeft ook een automatisch noodremassistentiesysteem om de veiligheid van de inzittenden te waarborgen.

Conclusie

Over het algemeen is de 2016 e-Golf een indrukwekkende elektrische auto. De nieuwe batterij betekent dat het een van de langste actieradiussen heeft en de snelle laadtijd maakt het gemakkelijk om onderweg op te laden. De prestaties zijn ook redelijk goed, met voldoende vermogen en koppel om de auto soepel en efficiënt te laten rijden.

Hoewel er weinig veranderingen zijn in het ontwerp ten opzichte van zijn voorganger, is dat niet noodzakelijkerwijs een nadeel. Het eenvoudige, herkenbare ontwerp van de Golf is nog altijd geliefd bij veel mensen. Ten slotte zijn de veiligheidsvoorzieningen ook uitstekend, wat betekent dat bestuurders en passagiers kunnen reizen met de wetenschap dat ze goed beschermd zijn. Als u op zoek bent naar een elektrische auto die betrouwbaar, veilig en efficiënt is, dan zou de e-Golf 2016 een geweldige optie kunnen zijn.

Meer informatie over actieradius e golf 2015 vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel actieradius e golf 2015. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 60 actieradius e golf 2015

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *