Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Handige Afvalwijzer Hendrik-Ido-Ambacht voor een Schoner Milieu!

Handige Afvalwijzer Hendrik-Ido-Ambacht voor een Schoner Milieu!

H I Ambacht

afvalwijzer hendrik ido ambacht

Afvalwijzer Hendrik Ido Ambacht: alles wat u moet weten over afvalinzameling

Afval inzamelen is een belangrijke taak voor elke gemeente. In Hendrik Ido Ambacht wordt het afval ingezameld door HVC, een gemeenschappelijke regeling van 46 gemeenten op het gebied van afval en grondstoffen. Om het inzamelen van afval zo efficiënt mogelijk te laten verlopen heeft Hendrik Ido Ambacht de Afvalwijzer gelanceerd. In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten over de Afvalwijzer en afvalinzameling in Hendrik Ido Ambacht.

Wat is de Afvalwijzer?

De Afvalwijzer is een online tool op de website van Hendrik Ido Ambacht. Op de Afvalwijzer kunt u zien welke afvalsoorten op welke dagen bij u worden opgehaald. U kunt een postcode en huisnummer invoeren om te zien welke dagen u uw afval aan de weg kunt zetten. Ook vindt u hier informatie over hoe u uw afval correct aanbiedt.

Wat voor soorten afval worden er in Hendrik Ido Ambacht ingezameld?

In Hendrik Ido Ambacht wordt verschillende soorten afval ingezameld:

– Restafval: huisvuil dat niet hergebruikt kan worden. Restafval wordt elke twee weken opgehaald.
– GFT-afval: groente-, fruit- en tuinafval. Dit wordt elke twee weken opgehaald.
– Papier en karton: dit wordt ook elke twee weken opgehaald.
– Plastic verpakkingen, metaal en drankkartons (PMD-afval): dit wordt elke vier weken opgehaald.
– Glas: dit wordt op afspraak opgehaald.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om grof afval te laten ophalen. Hiervoor moet u een afspraak maken met HVC.

Hoe moet ik mijn afval aanbieden?

Om ervoor te zorgen dat het afvalinzamelen goed verloopt, is het belangrijk om uw afval op de juiste manier aan te bieden. Bij het restafval hoort bijvoorbeeld geen plastic of groenafval, dit hoort bij het PMD- of GFT-afval. Op de website van HVC vindt u een uitgebreid overzicht van hoe u uw afval correct aanbiedt.

Daarnaast is het belangrijk om uw afval op tijd aan te bieden. Zet uw container op de dag van ophalen voor 7 uur ‘s ochtends aan de straat. Zorg ervoor dat uw container niet te zwaar is en dat de deksel dicht kan. Als er toch te veel afval is en uw container niet dicht kan, kunt u een extra container aanvragen bij HVC of naar de milieustraat brengen.

Wat is de milieustraat en wanneer is deze open?

De milieustraat is dé plek waar u uw afval kunt brengen als het niet bij u huis kan worden opgehaald. Hier kunt u onder andere terecht voor grofvuil, puin, bouwafval, hout, elektrische apparaten en schone (tuin)grond. De milieustraat bevindt zich aan de Langeweg 23A in Zwijndrecht en is geopend op:

– Maandag: gesloten
– Dinsdag: 10:00 – 16:00 uur
– Woensdag: 10:00 – 16:00 uur
– Donderdag: 12:00 – 20:00 uur
– Vrijdag: 10:00 – 16:00 uur
– Zaterdag: 9:00 – 16:00 uur

Op feestdagen is de milieustraat gesloten.

Moet ik betalen voor het aanbieden van grofvuil?

Ja, u moet betalen voor het aanbieden van grofvuil bij de milieustraat. Voor het aanbieden van grofvuil tot een halve kuub betaalt u €17,50. Voor iedere extra halve kuub betaalt u €7,50 extra. Op de website van HVC vindt u een uitgebreid overzicht van de tarieven voor het aanbieden van afval.

Kan ik als bedrijf ook gebruikmaken van de Afvalwijzer?

Nee, bedrijven kunnen geen gebruikmaken van de Afvalwijzer van Hendrik Ido Ambacht. Bedrijven hebben een eigen afvalcontract met HVC en dienen hun afval op hun eigen manier aan te bieden en te laten ophalen.

Wat moet ik doen als mijn container niet is geleegd?

Als uw container niet is geleegd terwijl u deze wel correct heeft aangeboden, kunt u dit melden bij HVC. Dit kan telefonisch via 0800-0700 of via het online formulier op de website van HVC. Vermeld hierbij het adres en uw containernummer. HVC zal dan alsnog proberen uw container te legen.

FAQ’s:

1. Hoe vaak wordt het afval opgehaald in Hendrik Ido Ambacht?
Answer: Het restafval, GFT-afval en papier en karton worden elke twee weken opgehaald, het PMD-afval elke vier weken en glas op afspraak.

2. Wat is de milieustraat en waar bevindt deze zich?
Answer: De milieustraat is dé plek waar u uw afval kunt brengen als het niet bij u huis kan worden opgehaald. Deze bevindt zich aan de Langeweg 23A in Zwijndrecht.

3. Hoe moet ik mijn afval aanbieden?
Answer: Op de website van HVC vindt u een uitgebreid overzicht van hoe u uw afval correct aanbiedt. Zet uw container op de dag van ophalen voor 7 uur ‘s ochtends aan de straat. Zorg ervoor dat uw container niet te zwaar is en dat de deksel dicht kan.

4. Wat moet ik doen als mijn container niet is geleegd?
Answer: Als uw container niet is geleegd terwijl u deze wel correct heeft aangeboden, kunt u dit melden bij HVC. Dit kan telefonisch via 0800-0700 of via het online formulier op de website van HVC. Vermeld hierbij het adres en uw containernummer.

5. Kan ik als bedrijf ook gebruikmaken van de Afvalwijzer?
Answer: Nee, bedrijven kunnen geen gebruikmaken van de Afvalwijzer van Hendrik Ido Ambacht. Bedrijven hebben een eigen afvalcontract met HVC en dienen hun afval op hun eigen manier aan te bieden en te laten ophalen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: hvc plastic ophalen, afvalkalender hvc 2023, hvc afvalkalender app, afvalkalender hendrik-ido-ambacht 2023, hvc hendrik-ido-ambacht kalender, afval scheiden hendrik-ido-ambacht, ondergrondse containers hendrik-ido-ambacht, hvc afvalkalender 2023 dordrecht

Bekijk de video over “afvalwijzer hendrik ido ambacht”

H I Ambacht

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan afvalwijzer hendrik ido ambacht

H I Ambacht
H I Ambacht

hvc plastic ophalen

HVC Plastic Ophalen: Gescheiden Inzameling van Huishoudelijk Plastic Afval

HVC is een afvalinzamelingsbedrijf dat actief is in verschillende Nederlandse gemeenten. Het bedrijf houdt zich bezig met de inzameling en verwerking van afval op een duurzame manier, wat betekent dat materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt of gerecycled. Een van de belangrijkste doelstellingen van HVC is het verminderen van de hoeveelheid afval die wordt gestort. Dit doel wordt onder andere bereikt door het gescheiden inzamelen van huishoudelijk plastic afval.

Wat is huishoudelijk plastic afval?

Huishoudelijk plastic afval is alle plastic afval dat afkomstig is van huishoudens. Voorbeelden van huishoudelijk plastic afval zijn verpakkingsmateriaal, flessen, plastic zakken, plastic speelgoed en tuinmeubelen. Dit afval wordt nog veelal bij het restafval gegooid, terwijl het prima geschikt is voor recycling.

Waarom is het belangrijk om huishoudelijk plastic afval apart in te zamelen?

Het apart inzamelen van huishoudelijk plastic afval heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan plastic afval prima worden gerecycled, waardoor er minder afval hoeft te worden gestort. Wanneer plastic afval bij het restafval wordt gegooid, zal het worden verbrand. Tijdens dit proces komen schadelijke stoffen vrij, wat een negatieve invloed heeft op het milieu en onze gezondheid.

Door het apart inzamelen van plastic afval kan bovendien energie worden bespaard. Het maken van nieuwe producten van gerecycled plastic kost namelijk minder energie dan het produceren van nieuwe plastic producten.

Hoe werkt het inzamelen van huishoudelijk plastic afval?

Het inzamelen van huishoudelijk plastic afval gebeurt op verschillende manieren. In sommige gemeenten wordt er huis aan huis ingezameld door middel van speciale plastic zakken. Deze zakken kunnen gratis worden opgehaald bij bijvoorbeeld de gemeente of supermarkt. Nadat de zakken zijn gevuld met plastic afval, kunnen ze aan de straat worden gezet op de dag dat het huishoudelijk afval wordt opgehaald.

In andere gemeenten worden plastic afvalcontainers geplaatst op centrale plekken, bijvoorbeeld bij supermarkten of in woonwijken. Hier kan het plastic afval in worden gegooid, waarna het regelmatig wordt opgehaald door de afvalinzamelaar.

Wat gebeurt er met het ingezamelde huishoudelijk plastic afval?

Het ingezamelde huishoudelijk plastic afval wordt naar een recyclingbedrijf gebracht. Daar wordt het afval gesorteerd op basis van het soort plastic. Het plastic wordt vervolgens versnipperd en gereinigd. Het gereinigde plastic wordt omgezet in kleine korrels, die dienen als grondstof voor nieuwe producten.

Welke producten worden van gerecycled plastic gemaakt?

Van gerecycled plastic kunnen verschillende producten worden gemaakt. Zo worden er bijvoorbeeld weer nieuwe plastic flessen, verpakkingen en tuinmeubelen van gemaakt. Ook kunnen er producten worden gemaakt die niet van plastic lijken, maar waar wel gerecycled plastic in is verwerkt, zoals kleding, autobumpers en dakpannen.

FAQ’s

1. Welke soorten plastic worden gerecycled?
Niet alle soorten plastic kunnen worden gerecycled. Over het algemeen kunnen harde kunststoffen en zachte kunststoffen worden gerecycled. Harde kunststoffen zijn bijvoorbeeld tuinmeubelen, emmers, speelgoed, enzovoort. Zachte kunststoffen komen voor in verpakkingsmaterialen, zoals plastic tasjes, folies of zakjes.

2. Kan huishoudelijk plastic afval ook bij het plasticafval van bedrijven worden ingezameld?
Nee, het huishoudelijke plastic afval is specifiek bedoeld voor afval afkomstig van huishoudens. Bedrijven dienen hun plasticafval op een aparte manier te scheiden en te laten ophalen door een afvalinzamelaar.

3. Mag het plastic afval ook in de plastic container worden gegooid?
Nee, niet al het plastic afval mag zomaar in een plastic container worden gegooid. In sommige gemeenten mag bijvoorbeeld geen klein plastic afval in de container worden gegooid, zoals doppen en deksels. Het is daarom belangrijk om de richtlijnen van de gemeente te volgen.

4. Wat gebeurt er met het plastic afval dat niet kan worden gerecycled?
Plastic afval dat niet kan worden gerecycled wordt verbrand. Tijdens dit proces komen schadelijke stoffen vrij, wat een negatieve invloed heeft op het milieu en onze gezondheid. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat er plastic afval wordt verbrand en te zorgen dat zoveel mogelijk plastic afval wordt gerecycled.

5. Kunnen de gerecyclede producten van dezelfde kwaliteit zijn als nieuwe producten?
Ja, gerecyclede producten kunnen van dezelfde kwaliteit zijn als nieuwe producten. Het is zelfs zo dat gerecyclede producten beter zijn voor het milieu dan nieuwe producten. Er wordt namelijk minder energie verbruikt om gerecyclede producten te maken. Daarnaast worden er minder nieuwe grondstoffen gebruikt, wat leidt tot minder schade aan het milieu.

Conclusie

Het gescheiden inzamelen van huishoudelijk plastic afval is een belangrijk onderdeel van duurzaam afvalbeheer. Het apart inzamelen van plastic afval heeft verschillende voordelen, zoals een betere recycling, minder afval dat wordt gestort en energiebesparing. HVC is een afvalinzamelingsbedrijf dat zich bezighoudt met duurzaam afvalbeheer. Het bedrijf zorgt ervoor dat huishoudelijk plastic afval wordt ingezameld en op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Door het apart inzamelen van plastic afval kunnen we onze impact op het milieu verminderen en bijdragen aan een duurzame toekomst.

afvalkalender hvc 2023

Het is belangrijk om bewust en verantwoordelijk om te gaan met afval. Echter, het kan soms lastig zijn om te weten wanneer je welk afval moet aanbieden. Gelukkig biedt HVC, een afvalverwerkingsbedrijf in Nederland, een afvalkalender aan voor het jaar 2023.

De afvalkalender 2023 van HVC is er om inwoners te helpen om op de juiste manier hun afval aan te bieden. De kalender geeft een overzicht van de ophaaldagen van verschillende soorten afval, waaronder restafval, groente-, fruit- en tuinafval (GFT), papier en karton, en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PBD). Ook staan op de afvalkalender 2023 de data van de milieustraat vermeld, waar je grofvuil en ander afval kunt brengen dat niet aan huis wordt opgehaald.

De afvalkalender 2023 is een handige tool om te gebruiken en kan veel vragen beantwoorden die je wellicht hebt over afvalophaling. Laten we eens dieper ingaan op enkele van deze vragen.

Wat is de HVC en hoe werkt het?

HVC is een afvalverwerkingsbedrijf in Nederland. Het bedrijf is eigendom van verschillende gemeenten en waterschappen. Samen proberen zij zo duurzaam mogelijk om te gaan met afval en grondstoffen. HVC verwerkt niet alleen afval, maar produceert ook duurzame energie uit afval. Dit maakt het bedrijf een belangrijke speler op het gebied van duurzaamheid.

Hoe gebruik ik de afvalkalender 2023?

De afvalkalender 2023 is heel gemakkelijk te gebruiken. Je kunt de kalender eenvoudig downloaden van de website van HVC en deze uitprinten of opslaan op je computer. Zo heb je de kalender altijd bij de hand als je wilt weten wanneer je welk afval aanbiedt.

Daarnaast kun je de HVC-afvalkalenderapp downloaden voor je smartphone. Deze app is beschikbaar voor Android en iOS en geeft je altijd en overal toegang tot de afvalkalender. Zo kun je snel en gemakkelijk zien wanneer jouw afval wordt opgehaald.

Wat moet ik doen als ik een keer mijn afval niet aan de weg kan zetten op de juiste dag?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer verhinderd bent en niet in staat bent om je afval op de juiste dag aan te bieden. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van HVC. Zij kunnen je vertellen wanneer het afval wel zal worden opgehaald en wat je kunt doen met het afval in de tussentijd.

Wat is het verschil tussen restafval, GFT, papier en karton, en PBD?

Het scheiden van afval is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat afval beter kan worden gerecycled en hergebruikt. Restafval is het afval dat overblijft nadat al het recyclebare afval is gescheiden. Dit afval wordt verbrand en de warmte die daarbij vrijkomt, wordt gebruikt om energie op te wekken.

GFT staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Dit afval wordt verzameld in een aparte container en wordt vervolgens gecomposteerd. Zo kan het weer worden gebruikt als voeding voor planten en bomen.

Papier en karton kunnen worden gerecycled en daarom is het belangrijk dit afval apart aan te bieden. Dit geldt ook voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PBD). Deze afvalsoorten worden gescheiden en gerecycled tot nieuwe producten.

Waarom is het belangrijk om afval te scheiden?

Het scheiden van afval is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat afval beter kan worden gerecycled en hergebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Als afval goed wordt gescheiden, kan het beter worden verwerkt en kunnen grondstoffen worden teruggewonnen. Hierdoor hoeven er minder nieuwe grondstoffen te worden gewonnen, wat kosten bespaart.

Hoe kan ik mijn afval nog beter scheiden?

Er zijn verschillende manieren om afval nog beter te scheiden. Zo kun je bijvoorbeeld een composthoop maken in je tuin voor GFT-afval. Daarnaast kun je papier en karton op een aparte stapel leggen en deze regelmatig wegbrengen naar een papierbak of -container in de buurt.

Als het gaat om PBD-afval, is het ook belangrijk om nog beter te scheiden. Dit betekent dat je het plastic afval het beste eerst goed kunt schoonmaken voordat je het in de container gooit. Zo kunnen de afvalverwerkers het afval beter recyclen en wordt de kans op vervuiling van de recycle-handel verlaagd.

Conclusie

De afvalkalender 2023 van HVC is een handige tool om inwoners te helpen om op de juiste manier afval aan te bieden. Door afval op de juiste manier te scheiden, kan het beter worden gerecycled en hergebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Door afval beter te scheiden, kunnen grondstoffen worden teruggewonnen en kunnen kosten worden bespaard.

Als je nog vragen hebt over de afvalkalender 2023 van HVC, kun je contact opnemen met de klantenservice van HVC. Zij kunnen je helpen met al je vragen en kunnen je ook vertellen wat je moet doen als je een keer je afval niet op de juiste dag aan de weg kunt zetten.

FAQs

Q: Wat is de afvalkalender van HVC?

A: De afvalkalender van HVC geeft een overzicht van de ophaaldagen van verschillende soorten afval, waaronder restafval, GFT, papier en karton, en PBD.

Q: Waarom is het belangrijk om afval te scheiden?

A: Het scheiden van afval is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat afval beter kan worden gerecycled en hergebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Q: Hoe kan ik mijn afval nog beter scheiden?

A: Je kunt je afval nog beter scheiden door bijvoorbeeld een composthoop te maken voor GFT-afval en papier en karton op een aparte stapel te leggen. Ook is het belangrijk om PBD-afval goed schoon te maken voordat je het in de container gooit.

Q: Wat moet ik doen als ik een keer mijn afval niet aan de weg kan zetten op de juiste dag?

A: In dat geval kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van HVC. Zij kunnen je vertellen wanneer het afval wel zal worden opgehaald en wat je kunt doen met het afval in de tussentijd.

Meer informatie over afvalwijzer hendrik ido ambacht vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel afvalwijzer hendrik ido ambacht. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 98 afvalwijzer hendrik ido ambacht

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *