Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Akkerlanen Waalwijk: Raad van State neemt beslissing

Akkerlanen Waalwijk: Raad van State neemt beslissing

A ride on a cycle bridge in Waalwijk

akkerlanen waalwijk raad van state

In het nieuws van deze week werd bekendgemaakt dat de Raad van State heeft bepaald dat het bedrijventerrein Akkerlanen in Waalwijk mag worden uitgebreid. Dit besluit is het resultaat van jarenlang lobbyen vanuit de gemeente Waalwijk om de economische groei te stimuleren en nieuwe kansen te creëren voor de lokale ondernemers. In dit artikel lichten we de belangrijkste aspecten van het besluit en de achtergrond daarvan uit.

Wat is Akkerlanen?

Het bedrijventerrein Akkerlanen is al decennialang een belangrijk bedrijventerrein in Waalwijk en omgeving. Het terrein is gelegen aan de noordzijde van de A59 en biedt momenteel onderdak aan meer dan 150 bedrijven. Hierbij gaat het om bedrijven in verschillende sectoren, zoals logistiek, groothandel en dienstverlening. Het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van circa 150 hectare, waarvan ongeveer 100 hectare bebouwd is.

Waarom is uitbreiding van Akkerlanen nodig?

Er bestaat in Waalwijk en omgeving al jarenlang grote behoefte aan extra bedrijfsruimte. Het huidige aanbod van bedrijventerreinen is beperkt en de vraag groeit gestaag door de economische groei in de regio. Met de uitbreiding van Akkerlanen ontstaat er ruimte voor nieuwe bedrijven en kunnen bestaande bedrijven groeien en hun activiteiten uitbreiden. Dit zorgt voor extra werkgelegenheid, een impuls voor de lokale economie en versterking van de positie van Waalwijk als logistieke hotspot.

Wat houdt de uitbreiding van Akkerlanen in?

De uitbreiding van Akkerlanen betreft een gebied van circa 45 hectare, gelegen aan de oostzijde van het bestaande bedrijventerrein. Het is de bedoeling dat hier ruimte komt voor nieuwe bedrijven en dat bestaande bedrijven kunnen uitbreiden. Het gaat om een verdere ontwikkeling van een gebied waar al bedrijvigheid is, zodat dit beter kan worden benut. Hierbij wordt ook rekening gehouden met duurzaamheid en het terugdringen van de uitstoot van CO2.

Waarom duurzaamheid?

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden bij grote projecten. Dit geldt ook voor de uitbreiding van Akkerlanen. Waalwijk wil zich ontwikkelen tot een duurzame stad met een groene en schone leefomgeving. In de uitbreiding is daarom veel aandacht voor groen en duurzame energie. Zo is er bijvoorbeeld ruimte voor groene zones waar recreatie en biodiversiteit samenkomen, worden de nieuw gebouwde panden voorzien van zonnepanelen en wordt gewerkt aan de herinrichting van de openbare ruimte met duurzame materialen.

Wat was de rol van de Raad van State?

Het besluit over de uitbreiding van Akkerlanen heeft lang op zich laten wachten. Er zijn meerdere bezwaarschriften ingediend tegen het bestemmingsplan voor de uitbreiding. De indieners van de bezwaren waren bang voor verkeersoverlast, schade aan de natuur en vervuilende uitstoot van vrachtverkeer. De bezwaren werden behandeld door de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland. Deze heeft nu besloten dat het bestemmingsplan uitvoerbaar is en dat de uitbreiding van Akkerlanen door kan gaan.

Wat betekent de uitspraak van de Raad van State?

De uitspraak van de Raad van State betekent dat de uitbreiding van Akkerlanen nu definitief kan doorgaan. Dit is goed nieuws voor Waalwijk en de economie van de regio. De uitbreiding van het bedrijventerrein biedt kansen voor nieuwe bedrijven en bestaande bedrijven kunnen groeien en hun activiteiten uitbreiden. Hiermee ontstaat extra werkgelegenheid en economische groei. Daarnaast is het positief dat er veel aandacht is voor duurzaamheid bij de ontwikkeling van het terrein.

FAQs

Wat houdt de uitbreiding van Akkerlanen in?

De uitbreiding van Akkerlanen betreft een gebied van circa 45 hectare, gelegen aan de oostzijde van het bestaande bedrijventerrein. Het is de bedoeling dat hier ruimte komt voor nieuwe bedrijven en dat bestaande bedrijven kunnen uitbreiden.

Waarom is uitbreiding van Akkerlanen nodig?

Er bestaat in Waalwijk en omgeving al jarenlang grote behoefte aan extra bedrijfsruimte. Met de uitbreiding van Akkerlanen ontstaat er ruimte voor nieuwe bedrijven en kunnen bestaande bedrijven groeien en hun activiteiten uitbreiden. Dit zorgt voor extra werkgelegenheid, een impuls voor de lokale economie en versterking van de positie van Waalwijk als logistieke hotspot.

Waarom duurzaamheid?

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden bij grote projecten. Dit geldt ook voor de uitbreiding van Akkerlanen. Waalwijk wil zich ontwikkelen tot een duurzame stad met een groene en schone leefomgeving. In de uitbreiding is daarom veel aandacht voor groen en duurzame energie.

Wat was de rol van de Raad van State?

De indieners van de bezwaren waren bang voor verkeersoverlast, schade aan de natuur en vervuilende uitstoot van vrachtverkeer. De bezwaren werden behandeld door de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland. Deze heeft nu besloten dat het bestemmingsplan uitvoerbaar is en dat de uitbreiding van Akkerlanen door kan gaan.

Wat betekent de uitspraak van de Raad van State?

De uitspraak van de Raad van State betekent dat de uitbreiding van Akkerlanen nu definitief kan doorgaan. Dit is goed nieuws voor Waalwijk en de economie van de regio. De uitbreiding van het bedrijventerrein biedt kansen voor nieuwe bedrijven en bestaande bedrijven kunnen groeien en hun activiteiten uitbreiden. Hiermee ontstaat extra werkgelegenheid en economische groei.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: akkerlanen waalwijk nieuwbouw laatste nieuws, bestemmingsplan akkerlanen waalwijk, akkerlanen waalwijk stikstof, akkerlanen waalwijk nieuws, akkerlanen raad van state 2023, akkerlanen waalwijk fase 2, appartementen akkerlanen waalwijk, uitspraak raad van state akkerlanen waalwijk

Bekijk de video over “akkerlanen waalwijk raad van state”

A ride on a cycle bridge in Waalwijk

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan akkerlanen waalwijk raad van state

A ride on a cycle bridge in Waalwijk
A ride on a cycle bridge in Waalwijk

akkerlanen waalwijk nieuwbouw laatste nieuws

Akkerlanen Waalwijk Nieuwbouw Laatste Nieuws

Waalwijk is een stad in de provincie Noord-Brabant, die de afgelopen jaren enorm is gegroeid. De stad heeft een dynamisch karakter en biedt talloze mogelijkheden voor wonen, werken en recreatie. Een van de nieuwe woonprojecten in Waalwijk is Akkerlanen. In dit artikel bespreken we de laatste ontwikkelingen en wat dit project te bieden heeft.

Wat is Akkerlanen?

Akkerlanen is een nieuwbouwproject gelegen in de wijk Baardwijk. Het is een project van de Van de Ven Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij en bestaat uit 52 woningen verdeeld over verschillende typen. Het project werd in 2018 gelanceerd en is sindsdien in trek bij mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning.

Wat zijn de woningtypen en prijzen?

Akkerlanen biedt verschillende woningtypen, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De prijzen variëren afhankelijk van het type woning en de grootte van de woning. Zo zijn er rijwoningen beschikbaar vanaf € 264.500,- k.k., twee-onder-een-kapwoningen vanaf € 385.000,- k.k. en vrijstaande woningen vanaf € 570.000,- k.k. Veel van de woningen hebben een moderne uitstraling en zijn voorzien van duurzame systemen zoals zonnepanelen en vloerverwarming.

Hoeveel woningen zijn er nog beschikbaar?

Akkerlanen is populair en momenteel zijn er nog maar een paar woningen beschikbaar. De meeste woningen zijn al verkocht en opgeleverd. Het is daarom raadzaam om snel te handelen als je geïnteresseerd bent in een woning in Akkerlanen.

Wat zijn de voordelen van het wonen in Akkerlanen?

Akkerlanen biedt verschillende voordelen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Allereerst is de wijk Baardwijk erg populair vanwege de nabijheid van de stad en de rustige omgeving. Bovendien zijn de woningen in Akkerlanen voorzien van duurzame systemen, waardoor het energieverbruik wordt teruggedrongen. Dit zorgt voor lagere energierekeningen en minder uitstoot van CO2. De woningen zijn ook voorzien van moderne voorzieningen, zoals een badkamer en een keuken met inbouwapparatuur. Tot slot biedt Akkerlanen veel ruimte en natuur, waardoor het een rustige en groene omgeving is om in te wonen.

Waar ligt Akkerlanen?

Akkerlanen is gelegen in de wijk Baardwijk in Waalwijk. De wijk ligt dicht bij het centrum van Waalwijk, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto of het openbaar vervoer. Het project is gelegen aan de noordkant van de wijk Baardwijk en grenst aan de polder en de rivier de Bergse Maas. Dit maakt Akkerlanen een rustige en groene omgeving om in te wonen.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De eerste woningen in Akkerlanen zijn inmiddels opgeleverd. De laatste woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd. Dit betekent dat er nog een paar maanden zijn voordat het project volledig is afgerond.

Hoe kan ik een woning kopen in Akkerlanen?

Als je geïnteresseerd bent in een woning in Akkerlanen, kun je contact opnemen met de Van de Ven Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij. Zij kunnen je voorzien van meer informatie over de beschikbare woningen en de mogelijkheden voor financiering. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken om de woningen te bezichtigen.

Is er een mogelijkheid voor huur?

Nee, er zijn geen huurwoningen beschikbaar in Akkerlanen. Alle woningen worden verkocht aan particuliere kopers.

Wat is de verwachte groei van de wijk Baardwijk?

Baardwijk is een populaire wijk bij mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Er worden de komende jaren nog meer woningen gebouwd in de wijk, waaronder in het aansluitende nieuwbouwproject Akkerlanen II. Dit betekent dat de wijk verder zal groeien en nog meer leefbaarheid zal krijgen.

Wat zijn de hypotheekmogelijkheden?

Als je geïnteresseerd bent in een woning in Akkerlanen, zijn er verschillende hypotheekmogelijkheden beschikbaar. Dit kan afhankelijk zijn van je persoonlijke situatie en de grootte van de hypotheek die je nodig hebt. Het is raadzaam om contact op te nemen met een hypotheekadviseur om een passende hypotheek te vinden.

Is er een vereniging van eigenaren (VvE)?

Ja, elke woning in Akkerlanen maakt deel uit van een Vereniging van Eigenaren. Dit betekent dat je als eigenaar van een woning in Akkerlanen bijdraagt aan de gemeenschappelijke kosten voor onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke delen van het complex.

Hoe zit het met parkeergelegenheid en openbare ruimtes?

Akkerlanen is voorzien van voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers. De openbare ruimtes worden onderhouden door de gemeente Waalwijk en Van de Ven Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij. Het is belangrijk om rekening te houden met de geldende regels voor parkeren en het gebruik van openbare ruimtes.

Conclusie

Akkerlanen biedt goede mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning in een rustige en groene omgeving. Het project is voorzien van moderne voorzieningen en duurzame systemen, waardoor het energieverbruik wordt teruggedrongen. De woningen zijn voorzien van alle moderne gemakken en hebben een aantrekkelijk design. De wijk Baardwijk groeit en biedt steeds meer leefbaarheid. Als je geïnteresseerd bent in een woning in Akkerlanen, zorg er dan voor dat je snel handelt voordat alle woningen zijn verkocht.

bestemmingsplan akkerlanen waalwijk

Bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk: Een gedetailleerde gids

Als u op zoek bent naar informatie over het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk, bent u op de juiste plek. Dit artikel bespreekt alles wat u moet weten over dit bestemmingsplan, inclusief de belangrijkste bepalingen en regels, de impact ervan op lokale inwoners en ondernemers, en frequente vragen van de mensen over dit onderwerp.

Het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk is het geactualiseerde en herziene juridische document dat de ruimtelijke ordening van de straten Akkerlanen, Meerdijk en Grotestraat regelt. Dit plan is bedoeld om het gebruik van de beschikbare grond en gebouwen in deze straten te beheren en te beperken, met het oog op het behoud van de openbare ruimte en het minimaliseren van schade aan het milieu. Het bestemmingsplan is opgesteld op basis van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de gemeentelijke voorschriften van Waalwijk.

De belangrijkste bepalingen van het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk bevatten regels over de toegestane bouwhoogten, de breedte en de indeling van wegen, de toegestane functies en activiteiten in de straten, en de vereiste vergunningen voor uitbreiding of wijziging van bestaande gebouwen. De regels en bepalingen zijn erop gericht om de belangen van de lokale bewoners en bedrijven te beschermen, terwijl de gemeenschappelijke ruimte en het milieu worden behouden.

De impact van het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk is groot voor de lokale bevolking en ondernemers. Het plan beperkt de vrijheid van eigenaren van onroerend goed om hun land te gebruiken op de manier die ze willen. Het vereist ook strikte naleving van de voorschriften voor het verkrijgen van toestemming en vergunningen voor elke wijziging of uitbreiding van het bestaande pand.

Bovendien kan het plan ook de waarde van het onroerend goed beïnvloeden. Voordat een persoon een huis of een ander gebouw koopt of verkoopt, is het essentieel om de relevante bepalingen en vergunningen die in het bestemmingsplan zijn opgenomen te kennen. Als het plan bijvoorbeeld aangeeft dat een bepaalde activiteit niet is toegestaan ​​op een bepaalde plaats, en een potentiële koper is van plan om die activiteit daar uit te voeren, dan kan de waarde van het onroerend goed worden beïnvloed.

FAQs over Bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk:

1. Wat zijn de belangrijkste doelen van het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk?

Het belangrijkste doel van het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk is om de ruimtelijke ordening in de straten Akkerlanen, Meerdijk en Grotestraat te beheren en te beperken. Door middel van strikte regels en bepalingen over bouwhoogten, wegenindeling, toegestane functies en activiteiten en vereiste vergunningen, is het plan erop gericht om de openbare ruimte en het milieu te behouden en de belangen van de lokale bewoners en bedrijven te beschermen.

2. Welke soorten activiteiten of functies zijn toegestaan ​​in de straten die onder het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk vallen?

Het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk staat verschillende soorten activiteiten en functies toe, afhankelijk van de locatie en het type gebouw. Over het algemeen zijn residentiële, commerciële, recreatieve en institutionele functies toegestaan, zoals woningen, winkels, restaurants, sportscholen, scholen, ziekenhuizen, parken en recreatiecentra.

3. Zijn er ook activiteiten die niet zijn toegestaan ​​in de straten die onder dit bestemmingsplan vallen?

Ja, er zijn verschillende activiteiten die niet zijn toegestaan ​​in de straten die onder het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk vallen, zoals industriële activiteiten, agrarische activiteiten, autoreparatiewerkplaatsen, vuilnisbelten, militaire bases, nachtclubs en bordelen. Het is essentieel om de relevante regels en bepalingen te kennen voordat een nieuwe activiteit in deze straten wordt gestart.

4. Hoe kan ik een vergunning verkrijgen voor het wijzigen of uitbreiden van mijn pand dat onder het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk valt?

Before making any modifications or expansions to a building in the streets covered by the bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk, it is essential to obtain a permit from the municipality of Waalwijk. The permit process involves submitting a detailed plan of the proposed modifications or expansion, along with a written application and relevant fees. The municipality will review the application and assess whether the proposed changes are in accordance with the bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk and other legal regulations.

5. Kan ik in beroep gaan tegen de beslissing van de gemeente als mijn vergunningaanvraag wordt afgewezen?

Ja, als uw vergunningaanvraag wordt afgewezen, heeft u het recht om in beroep te gaan tegen de beslissing van de gemeente. U kunt uw zaak voorleggen aan een rechter en proberen te bewijzen dat uw aanvraag voldoet aan de relevante wet- en regelgeving en geen schade veroorzaakt aan de openbare ruimte, het milieu of de belangen van andere partijen.

6. Kan het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk worden gewijzigd of herzien?

Ja, het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk kan worden gewijzigd of herzien als de omstandigheden in de straten veranderen of als er nieuwe wet- en regelgeving wordt geïntroduceerd. De gemeente zal een openbaar consultatieproces starten voordat een nieuw bestemmingsplan wordt vastgesteld en zal de mening van zowel lokale bewoners als bedrijven in overweging nemen.

Conclusie:

Het bestemmingsplan Akkerlanen Waalwijk is een belangrijk document dat de ruimtelijke ordening van de straten Akkerlanen, Meerdijk en Grotestraat regelt. Het bevat strikte regels en bepalingen over bouwhoogten, wegenindeling, toegestane functies en activiteiten en vereiste vergunningen, en is erop gericht om de openbare ruimte en het milieu te behouden en de belangen van de lokale bewoners en bedrijven te beschermen.

Voor lokale inwoners en ondernemers is het essentieel om bekend te zijn met de relevante bepalingen en vergunningen die in het bestemmingsplan zijn opgenomen, omdat de naleving ervan van invloed kan zijn op de waarde en het gebruik van hun onroerend goed. Het is raadzaam om contact op te nemen met de gemeente en relevante deskundigen om de vereisten en procedures voor het verkrijgen van toestemmingen en vergunningen te begrijpen voordat u wijzigingen of uitbreidingen aanbrengt aan uw eigendom.

Meer informatie over akkerlanen waalwijk raad van state vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel akkerlanen waalwijk raad van state. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 29 akkerlanen waalwijk raad van state

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *