Chuyển tới nội dung
Trang chủ » AkzoNobel en DSM actief in Nederlandse sector

AkzoNobel en DSM actief in Nederlandse sector

DSM mooi aandeel om op te pikken

akzonobel en dsm zijn actief in deze sector

AkzoNobel en DSM zijn twee bedrijven die actief zijn in de sector van coatings, verf en lakken. Deze sector is enorm divers en omvat veel verschillende soorten producten, van huishoudelijke verf tot industriële coatings en lakken. Hieronder zullen we de activiteiten van AkzoNobel en DSM in deze sector bespreken.

AkzoNobel

AkzoNobel is een Nederlandse multinationale onderneming die zich bezighoudt met de productie en verkoop van coatings, verf en chemicaliën. Het bedrijf is actief in meer dan 150 landen en heeft meer dan 33.000 werknemers. Het hoofdkantoor van AkzoNobel is gevestigd in Amsterdam.

De activiteiten van AkzoNobel in deze sector zijn divers en omvatten zowel consumenten- als industriële toepassingen. Het bedrijf is onder meer actief in de productie van decoratieve verven, coatings voor de auto-industrie en beschermende coatings voor bijvoorbeeld bruggen, pijpleidingen en offshore-installaties.

Een belangrijk onderdeel van de activiteiten van AkzoNobel in deze sector is de ontwikkeling van duurzame coatings en verfproducten. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn en werkt daarom aan het verminderen van de CO2-uitstoot van zijn productieprocessen en het ontwikkelen van milieuvriendelijke producten. AkzoNobel heeft bijvoorbeeld een nieuwe generatie verven ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen voor toepassingen op zonnepanelen en die ervoor zorgen dat deze meer zonlicht opnemen en daardoor meer energie opwekken.

Daarnaast werkt AkzoNobel ook aan het verminderen van het gebruik van oplosmiddelen in zijn producten. Oplosmiddelen zijn stoffen die worden gebruikt om verf en coatings op te lossen en die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid van werknemers. Door het verminderen van het gebruik van oplosmiddelen wil AkzoNobel bijdragen aan een duurzamere toekomst.

DSM

DSM is een Nederlands chemiebedrijf dat actief is in verschillende sectoren, waaronder voeding, gezondheid en materialen. Binnen de sector materialen houdt DSM zich bezig met de ontwikkeling en productie van onder andere coatings, verf, harsen en laminaten. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 22.000 werknemers en is actief in meer dan 50 landen.

De activiteiten van DSM in de sector coatings, verf en lakken zijn gericht op het ontwikkelen van innovatieve en duurzame producten voor verschillende toepassingen. DSM werkt bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van coatings die het mogelijk maken om gebouwen te isoleren en zo energie te besparen. Ook richt het bedrijf zich op de ontwikkeling van coatings die beschermen tegen corrosie en slijtage, zoals coatings voor vliegtuigen en turbines.

Een belangrijk aspect van de activiteiten van DSM in deze sector is de ontwikkeling van biogebaseerde materialen. Biogebaseerde materialen zijn materialen die worden verkregen uit biomassa, zoals planten, dieren en micro-organismen. Deze materialen zijn duurzaam en hebben een lagere CO2-voetafdruk dan traditionele materialen.

DSM heeft bijvoorbeeld een biogebaseerd hars ontwikkeld dat wordt gebruikt in coatings voor de auto-industrie. Dit hars is gemaakt van plantaardige olie en heeft een lagere CO2-voetafdruk dan traditionele harsen. Ook werkt DSM aan de ontwikkeling van biogebaseerde verfproducten, zoals verf gemaakt van gerecyclede materialen en verf die minder oplosmiddelen bevat.

FAQs

1. Wat zijn coatings en lakken?

Coatings en lakken zijn materialen die worden aangebracht op een oppervlak om het te beschermen, te verfraaien of van bepaalde eigenschappen te voorzien. Coatings kunnen bijvoorbeeld beschermen tegen corrosie, slijtage of brand, of kunnen een oppervlak waterafstotend maken. Lakken worden meestal gebruikt om een oppervlak te verfraaien, bijvoorbeeld door het een kleur te geven.

2. Wat zijn oplosmiddelen?

Oplosmiddelen zijn stoffen die worden gebruikt om verf en coatings op te lossen. Oplosmiddelen worden vaak gebruikt om de viscositeit van de verf of coating aan te passen of om de droogtijd te versnellen. Oplosmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid van werknemers en daarom wordt er steeds meer gewerkt aan het verminderen van het gebruik ervan.

3. Wat zijn biogebaseerde materialen?

Biogebaseerde materialen zijn materialen die worden verkregen uit biomassa, zoals planten, dieren en micro-organismen. Deze materialen zijn duurzaam en hebben een lagere CO2-voetafdruk dan traditionele materialen, omdat ze worden geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen in plaats van uit fossiele brandstoffen.

4. Waarom is duurzaamheid belangrijk in de sector coatings, verf en lakken?

Duurzaamheid is belangrijk in de sector coatings, verf en lakken omdat deze sector een belangrijke rol speelt in de bescherming en verfraaiing van oppervlakken, zoals gebouwen, voertuigen en machines. Door te werken aan duurzamere coatings en verfproducten kan de sector bijdragen aan een duurzamere toekomst en de impact op het milieu verminderen. Bovendien zijn duurzamere producten vaak ook veiliger voor de gezondheid van werknemers en consumenten.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “akzonobel en dsm zijn actief in deze sector”

DSM mooi aandeel om op te pikken

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan akzonobel en dsm zijn actief in deze sector

DSM mooi aandeel om op te pikken
DSM mooi aandeel om op te pikken

Meer informatie over akzonobel en dsm zijn actief in deze sector vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel akzonobel en dsm zijn actief in deze sector. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 78 akzonobel en dsm zijn actief in deze sector

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *