Chuyển tới nội dung
Trang chủ » The Creative Minds behind Al Sla Je Me Dood Podcast: Meet the Makers

The Creative Minds behind Al Sla Je Me Dood Podcast: Meet the Makers

Al sla je me dood

al sla je me dood podcast makers

Een populaire podcast die de afgelopen maanden flink wat aandacht heeft gekregen is de Nederlandse podcast “Al sla je me dood”. Deze podcast wordt geproduceerd door makers Babs en Caroline, en heeft al een vaste schare fans weten te verzamelen.

De podcast is gebaseerd op waargebeurde verhalen van mensen die bijna dood gingen, maar het uiteindelijk toch overleefden. De verhalen zijn vaak huiveringwekkend, inspirerend en soms ook gewoon grappig. De presentatrices praten met de gasten over hun ervaringen en hoe deze hun leven hebben veranderd.

Het concept lijkt simpel, maar de uitvoering is dat absoluut niet. De verhalen zijn tot in de puntjes uitgedacht en de presentatrices weten op een natuurlijke en ongedwongen manier met hun gasten te praten. Dit maakt het niet alleen interessant om naar te luisteren, maar ook om te volgen op sociale media waar de podcastmakers ook regelmatig updates plaatsen over de opnames.

Het succes van de podcast heeft niet alleen te maken met de verhalen, maar ook met de podcastmakers zelf. Babs en Caroline zijn twee vriendinnen die elkaar hebben leren kennen tijdens hun studie journalistiek. Ze hebben al enkele jaren ervaring in het maken van podcasts en radio en weten dus precies wat ze doen.

Maar wie zijn de makers van “Al sla je me dood” eigenlijk? En hoe zijn ze op het idee gekomen voor deze podcast? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Wie zijn Babs en Caroline?

Babs Rooseboom en Caroline Buijs zijn de makers van “Al sla je me dood”. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Na hun studie gingen ze allebei aan de slag bij verschillende media, zoals de NOS en de KRO-NCRV.

In 2018 besloten ze samen de podcast “Niemand vertelt je hoe het moet” te maken. Hierin spraken ze met verschillende gasten over de uitdagingen van volwassen worden en alles wat daarbij komt kijken. De podcast werd goed ontvangen en daarom besloten Babs en Caroline samen verder te gaan in de podcastwereld.

Waarom een podcast over bijna-doodervaringen?

De makers van “Al sla je me dood” kwamen tijdens hun werk als redacteuren bij de NOS en KRO-NCRV vaak in aanraking met indrukwekkende verhalen. Toen ze samen een keer een interview met iemand hadden overleefd aan de rand van de dood, raakten ze geïnspireerd voor het idee van de podcast.

Babs en Caroline vonden het interessant om te onderzoeken hoe het leven van mensen kan veranderen na een bijna-doodervaring. Ze wilden deze verhalen delen met anderen omdat ze er zeker van waren dat deze verhalen anderen ook zouden kunnen helpen.

Hoe maken de makers van “Al sla je me dood” de verhalen?

Het maken van een podcast zoals “Al sla je me dood” is geen makkelijke klus. Allereerst moeten de makers op zoek naar geschikte verhalen. Dit doen ze door mensen via sociale media te benaderen of door hun netwerk te gebruiken. Daarnaast worden er soms ook verhalen ingestuurd door luisteraars.

Als er een geschikt verhaal is gevonden, begint het eigenlijke werk pas. De makers gaan in gesprek met de persoon achter het verhaal en bespreken hoe ze het verhaal gaan opnemen. Er wordt gekeken naar de beste manier om het verhaal te vertellen en er wordt ook nagedacht over eventuele interviews met familie en vrienden van de persoon.

Na het opnemen van het verhaal begint het grote werk van het monteren. De verhalen worden zorgvuldig bewerkt om ervoor te zorgen dat de luisteraar zo goed mogelijk wordt meegenomen in het verhaal. De afleveringen van “Al sla je me dood” duren gemiddeld een uur en er wordt vaak gebruik gemaakt van muziek en geluidseffecten om het verhaal nog intenser te maken.

Wat zijn de meest indrukwekkende verhalen?

Er zijn inmiddels al verschillende afleveringen van “Al sla je me dood” uitgekomen, en elk verhaal is even indrukwekkend. Toch zijn er een paar verhalen die eruit springen:

– Aflevering 1: Hierin vertelt Annick over haar bijna-doodervaring toen ze als 16-jarige met haar ouders op vakantie was in Griekenland. Ze overleefde een brand in haar huisje en heeft daarvoor enorm veel moeten doorstaan.

– Aflevering 3: In deze aflevering vertelt Richard over hoe hij als tiener werd neergestoken en hierdoor bijna stierf. Hij praat openlijk over zijn herstelproces en hoe hij door deze ervaring beter in het leven staat dan ooit tevoren.

– Aflevering 6: Dit verhaal gaat over de bijna-doodervaring van Lianne. Ze vertelt hoe ze als kind bij een ongeluk betrokken raakte en daardoor lange tijd in coma lag. Het verhaal van Lianne is niet alleen indrukwekkend, maar ook inspirerend.

FAQ’s

Q: Hoe vaak komt er een nieuwe aflevering van “Al sla je me dood” uit?

A: “Al sla je me dood” is een podcast die elke twee weken op maandagochtend een nieuwe aflevering uitbrengt.

Q: Waar kan ik “Al sla je me dood” beluisteren?

A: “Al sla je me dood” is te beluisteren op verschillende podcatchers zoals Apple Podcasts, Spotify en Google Podcasts.

Q: Hoe kan ik in contact komen met de makers van de podcast?

A: Je kunt in contact komen met de makers van de podcast via hun website of via sociale media. Op hun website kun je bijvoorbeeld het contactformulier invullen.

Q: Zijn er plannen voor een vervolg op “Al sla je me dood”?

A: Hierover hebben de makers nog niets bekendgemaakt. Het is wel bekend dat ze nog andere projecten hebben lopen, waaronder een podcast over het studentenleven.

Q: Zijn alle verhalen echt gebeurd?

A: Ja, alle verhalen in “Al sla je me dood” zijn waargebeurd. De makers hebben de verhalen zorgvuldig onderzocht en gesproken met de mensen die het overkwam.

Q: Kan ik zelf een verhaal insturen?

A: Ja, je kunt zelf een verhaal insturen via het contactformulier op de website van de makers. Het is wel belangrijk dat het een waargebeurd verhaal is en dat je openstaat voor een gesprek met de makers.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “al sla je me dood podcast makers”

Al sla je me dood

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan al sla je me dood podcast makers

Al sla je me dood
Al sla je me dood

Meer informatie over al sla je me dood podcast makers vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel al sla je me dood podcast makers. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 64 al sla je me dood podcast makers

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *