Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Verkenning van Albert Schweitzerlaan in Krimpen aan den IJssel: Een levendige straat vol activiteiten

Verkenning van Albert Schweitzerlaan in Krimpen aan den IJssel: Een levendige straat vol activiteiten

Massale vissterfte in #Krimpen aan den IJssel #gemkadij

albert schweitzerlaan krimpen aan den ijssel

Albert Schweitzerlaan in Krimpen aan den Ijssel is een populaire woonwijk in de provincie Zuid-Holland. De wijk ligt in het oosten van Krimpen, dichtbij de rivier de Lek. Het is een rustige en groene omgeving met veel voorzieningen. In dit artikel zullen we meer vertellen over de wijk, de geschiedenis en de bezienswaardigheden.

Geschiedenis van Albert Schweitzerlaan

De wijk Albert Schweitzerlaan werd gebouwd in de jaren ’60 en ’70. Het was een van de eerste wijken van Krimpen aan den Ijssel die werd gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. De huizen werden gebouwd op een voormalig poldergebied en het was een van de eerste wijken met veel groen en speelplaatsen.

De naam van de wijk komt van Albert Schweitzer, een bekende filosoof, theoloog en arts uit de 20e eeuw. Schweitzer ontving de Nobelprijs voor de vrede in 1952 en stond bekend om zijn humanitaire werk in Afrika. Hij was een voorbeeld van naastenliefde en mensenrechten voor velen en zijn naam werd gekozen om deze waarden te vertegenwoordigen in de nieuwe wijk.

De huizen in de wijk zijn voornamelijk gebouwd in de stijl van de jaren ’60 en ’70, met grote ramen, platte daken en een strakke uitstraling. De architectuur is typisch voor die tijd en past goed bij de omgeving. De tuinen zijn groen en er zijn veel bomen en struiken te vinden.

Bezienswaardigheden in de buurt

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in de buurt van de wijk Albert Schweitzerlaan die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele van de bekendste attracties zijn:

– De Krimpenerwaard: Dit is een prachtig gebied aan de andere kant van de rivier de Lek. Het is een uitgestrekt poldergebied met weilanden, bossen en boerderijen. Er zijn fiets- en wandelpaden die je door dit mooie landschap leiden.

– De Crimpenerhout: Dit is een groot park naast de wijk Albert Schweitzerlaan. Het park heeft een barbecueplaats, speelplaatsen en wandel- en fietspaden. In de zomer is er vaak livemuziek en andere evenementen.

– De Dorpsstraat: Dit is het centrum van Krimpen aan den Ijssel. Hier zijn veel winkels, cafés en restaurants te vinden. Je kunt hier lekker winkelen of genieten van een hapje en een drankje.

– De Margrietroute: Dit is een fietsroute die je langs de mooie dorpjes en landschappen van de Krimpenerwaard leidt. De route begint bij de veerboot in Krimpen aan den Ijssel en is ongeveer 45 kilometer lang.

– De Stormvloedkering Hollandse IJssel: Dit is een indrukwekkende waterkering die het gebied beschermt tegen overstromingen vanuit de Noordzee. Het is een van de grootste en meest complexe waterkeringen ter wereld.

Voorzieningen in de wijk

De wijk Albert Schweitzerlaan heeft veel voorzieningen die het leven hier aangenaam maken. Enkele van de voorzieningen zijn:

– Scholen: Er zijn meerdere basisscholen en middelbare scholen in de buurt van de wijk. Kinderen kunnen hier terecht voor kwalitatief goed onderwijs.

– Sportfaciliteiten: Er zijn verschillende sportverenigingen in de buurt, waaronder voetbal, hockey en tennis. Er is ook een groot sportcentrum met zwembaden, fitnessruimtes en andere faciliteiten.

– Supermarkten: Er zijn meerdere supermarkten in de buurt, waaronder een Albert Heijn en een Jumbo. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen.

– Gezondheidszorg: Er zijn verschillende huisartsenpraktijken en apotheken in de buurt. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is het Ijsselland Ziekenhuis in Capelle aan den Ijssel.

– Openbaar vervoer: Er zijn verschillende busverbindingen die de wijk verbinden met omliggende steden en dorpen. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Nieuwerkerk aan den Ijssel.

FAQs

Er zijn een aantal vragen die vaak gesteld worden over de wijk Albert Schweitzerlaan. Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Wat zijn de huizenprijzen in de wijk Albert Schweitzerlaan?

De huizenprijzen in de wijk Albert Schweitzerlaan variëren sterk, afhankelijk van de grootte van het huis en de locatie. Een gemiddelde eengezinswoning kost tussen de €300.000 en €500.000.

Hoe bereik je de wijk Albert Schweitzerlaan met de auto?

De wijk Albert Schweitzerlaan is goed bereikbaar met de auto. Vanaf de A16 neem je afslag Krimpen aan den Ijssel en volg je de borden richting het centrum. Vanaf daar volg je de borden naar de wijk.

Welke scholen zijn er in de buurt?

Er zijn verschillende basisscholen en middelbare scholen in de buurt van de wijk Albert Schweitzerlaan, waaronder de Koningin Wilhelmina School en de CSG De Lage Waard.

Zijn er veel groene voorzieningen in de buurt?

Ja, de wijk Albert Schweitzerlaan is een groene omgeving met veel parken en groene zones. Het nabijgelegen park Crimpenerhout is een populaire plek om te wandelen en fietsen.

Zijn er veel winkels en restaurants in de buurt?

Ja, er zijn veel winkels, cafés en restaurants te vinden in het centrum van Krimpen aan den Ijssel, op loopafstand van de wijk Albert Schweitzerlaan.

Conclusie

De wijk Albert Schweitzerlaan is een mooie en groene wijk in Krimpen aan den Ijssel. Het is een rustige omgeving met veel voorzieningen en bezienswaardigheden in de buurt. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe woning of gewoon een dagje uit wilt gaan, de wijk Albert Schweitzerlaan is zeker een bezoekje waard.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: albert schweitzerlaan 10 krimpen aan den ijssel

Bekijk de video over “albert schweitzerlaan krimpen aan den ijssel”

Massale vissterfte in #Krimpen aan den IJssel #gemkadij

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan albert schweitzerlaan krimpen aan den ijssel

Massale vissterfte in #Krimpen aan den IJssel #gemkadij
Massale vissterfte in #Krimpen aan den IJssel #gemkadij

albert schweitzerlaan 10 krimpen aan den ijssel

Albert Schweitzerlaan 10 in Krimpen aan den IJssel is een adres dat niet te missen is. Het is een van de belangrijkste straten in deze stad. Het is een populaire plek om te wonen vanwege de centrale ligging, de nabijheid van winkelcentra en de vele voorzieningen die beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we de geschiedenis, de locatie en de voorzieningen van Albert Schweitzerlaan 10.

Geschiedenis van Albert Schweitzerlaan 10 in Krimpen aan den IJssel

Albert Schweitzerlaan 10, gelegen in Krimpen aan den IJssel, is een relatief nieuw gebouw. Het is gebouwd in de jaren 2000 en is onderdeel van een modern wooncomplex. Het complex bestaat uit meerdere woongebouwen, een winkelcentrum en een parkeergarage. Het gebouw op Albert Schweitzerlaan 10 heeft meerdere verdiepingen en biedt ruimte aan meerdere huishoudens.

Het complex is ontworpen door de architecten Nells en Visser en is gebouwd in opdracht van woningbouwcorporatie QuaWonen. Het gebouw is gebouwd met duurzame materialen en is voorzien van energiezuinige installaties. Hierdoor is het gebouw zeer energiezuinig en duurzaam.

Locatie van Albert Schweitzerlaan 10 in Krimpen aan den IJssel

Albert Schweitzerlaan 10 is gelegen in het centrum van Krimpen aan den IJssel. Het is een van de belangrijkste straten van de stad en biedt gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer en diverse uitgaansgelegenheden. Het gebouw ligt op loopafstand van het winkelcentrum en diverse andere voorzieningen.

Krimpen aan den IJssel is een gemeente in de provincie Zuid-Holland en is gelegen aan de rivier de Nieuwe Maas. De stad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en de auto. Het treinstation van Krimpen aan den IJssel ligt op loopafstand van Albert Schweitzerlaan 10. Daarnaast zijn er diverse buslijnen die de stad doorkruisen, waardoor ook andere delen van de stad gemakkelijk bereikbaar zijn.

Voorzieningen in de buurt van Albert Schweitzerlaan 10 in Krimpen aan den IJssel

Albert Schweitzerlaan 10 is gelegen in het centrum van Krimpen aan den IJssel en biedt daardoor gemakkelijk toegang tot diverse voorzieningen. Hieronder volgt een overzicht van de voorzieningen in de directe omgeving van het adres.

Winkels

Het winkelcentrum Crimpenhof ligt op loopafstand van Albert Schweitzerlaan 10. Hier zijn diverse winkels gevestigd, zoals Albert Heijn, Jumbo, Hema en Kruidvat. Daarnaast zijn er diverse kledingwinkels, juweliers en andere winkels te vinden.

Restaurants

In het centrum van Krimpen aan den IJssel zijn diverse restaurants te vinden. Van Italiaanse pizzeria’s tot Griekse eetgelegenheden en van Aziatische restaurants tot cafés waar een hapje en een drankje genuttigd kan worden.

Scholen

Albert Schweitzerlaan 10 is gelegen in de buurt van diverse scholen, zoals basisschool De Boeg, basisschool De Ark en het Krimpenerwaard College.

Sport

In Krimpen aan den IJssel zijn diverse sportverenigingen te vinden. Er is een voetbal- en tennisclub, een martial arts-school en een fitnesscentrum.

FAQs over Albert Schweitzerlaan 10 in Krimpen aan den IJssel

1. Welk type woningen bevinden zich in het gebouw op Albert Schweitzerlaan 10?

Het gebouw op Albert Schweitzerlaan 10 biedt ruimte aan meerdere huishoudens. Het betreft meerdere appartementen, variërend van studio’s tot 3-kamerappartementen.

2. Zijn er parkeermogelijkheden bij het gebouw op Albert Schweitzerlaan 10?

Ja, er is een parkeergarage bij het complex aanwezig waar bewoners hun auto kunnen parkeren. Daarnaast zijn er ook diverse parkeerplaatsen in de directe omgeving van het gebouw.

3. Zijn huisdieren toegestaan in het gebouw op Albert Schweitzerlaan 10?

Het is in principe toegestaan om huisdieren te hebben in het gebouw op Albert Schweitzerlaan 10. Het kan echter zijn dat er aanvullende regels gelden met betrekking tot bijvoorbeeld huisdiergerelateerde overlast.

4. Hoe is de bereikbaarheid van Albert Schweitzerlaan 10 met het openbaar vervoer?

Albert Schweitzerlaan 10 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Krimpen aan den IJssel ligt op loopafstand van het gebouw en diverse buslijnen doorkruisen de stad.

5. Is er een lift aanwezig in het gebouw op Albert Schweitzerlaan 10?

Ja, er is een lift aanwezig in het gebouw op Albert Schweitzerlaan 10. Hierdoor zijn alle verdiepingen van het gebouw gemakkelijk bereikbaar voor personen met een beperking.

Conclusie

Albert Schweitzerlaan 10 in Krimpen aan den IJssel is een modern wooncomplex met diverse woningen en voorzieningen. Het biedt gemakkelijke toegang tot winkels, restaurants, scholen en sportverenigingen. Het gebouw is duurzaam gebouwd en voorzien van energiezuinige installaties. Daarnaast is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer en biedt het diverse parkeermogelijkheden. Het is een populaire plek om te wonen vanwege de centrale ligging en de vele voorzieningen die beschikbaar zijn.

Meer informatie over albert schweitzerlaan krimpen aan den ijssel vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel albert schweitzerlaan krimpen aan den ijssel. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 70 albert schweitzerlaan krimpen aan den ijssel

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *