Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De geschiedenis en kenmerken van Alexander van Parmastraat in Venlo

De geschiedenis en kenmerken van Alexander van Parmastraat in Venlo

Ambulance 23-111 A1 Alexander van Parmastraat Blerick

alexander van parmastraat venlo

Alexander van Parmastraat in Venlo – Een levendige buurt gelegen in een prachtig stadsdeel

Als je op zoek bent naar een levendige buurt om in te wonen, ligt Alexander van Parmastraat in Venlo misschien wel op jouw pad. De straat is een van de populairste plekken in de wijk Zuidelijk Buitenwiek en biedt alle voorzieningen die je nodig hebt om comfortabel te leven. Dit artikel neemt je mee door alle hoogtepunten van deze wijk en beantwoordt enkele veelgestelde vragen over het leven in Alexander van Parmastraat.

De geschiedenis van de wijk Zuidelijk Buitenwiek

Om de buurt in Alexander van Parmastraat Venlo beter te begrijpen, is het belangrijk om meer te weten te komen over de geschiedenis van de wijk Zuidelijk Buitenwiek. De wijk is ontstaan ​​aan het einde van de 19e eeuw, toen Venlo begon te groeien. Het werd gebouwd op braakliggend terrein dat zich uitstrekte tussen de oude stad en het Maasgebied. Het plan was om de stad uit te breiden en de nieuwe wijk te voorzien van moderne infrastructuur en faciliteiten die nodig zijn voor groeiende gezinnen.

Zuidelijk Buitenwiek was anders dan andere wijken in de omgeving. Het werd ontworpen als een tuinwijk met veel groen en ruimte om te spelen. Bovendien werd de wijk zo gebouwd dat er een mix was van verschillende soorten woningen, van kleine arbeidershuisjes tot grote villa’s. De wijk werd al snel populair bij gezinnen en trekt nu mensen van alle leeftijden, culturen en religies aan.

De locatie van Alexander van Parmastraat in Venlo

Alexander van Parmastraat is de hoofdstraat van de wijk Zuidelijk Buitenwiek. De straat strekt zich uit vanaf de kruising met de Koninginnesingel tot aan de kruising met de Victor de Stuersstraat. Het is een drukke straat die elke dag talloze mensen aantrekt.

De wijk Zuidelijk Buitenwiek ligt in het zuidwesten van Venlo en grenst aan de Maas en Tegelen. Het is een charmante buurt met historische gebouwen en veel groen. De wijk wordt door bewoners beschreven als een rustige en veilige buurt met een sterk gevoel van gemeenschap.

Wat zijn de voordelen van het wonen in Alexander van Parmastraat?

Er zijn vele voordelen aan het wonen in Alexander van Parmastraat, zoals:

1. Centrale locatie: Alexander van Parmastraat ligt in het hart van de wijk Zuidelijk Buitenwiek en biedt gemakkelijke toegang tot alle belangrijke bezienswaardigheden en voorzieningen in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld naar de winkels of restaurants lopen, of een fiets huren voor een ritje langs de Maas.

2. Veiligheid: De wijk Zuidelijk Buitenwiek is een veilige buurt met stabiele huizenprijzen en een laag criminaliteitscijfer. Het is een ideale plek om te wonen voor gezinnen met kinderen omdat het een veilige omgeving biedt om op te groeien.

3. Gemeenschapsgevoel: De wijk Zuidelijk Buitenwiek heeft een sterk gemeenschapsgevoel. Veel bewoners kennen elkaar en werken samen aan projecten om de wijk nog beter te maken. Dit zorgt voor een gevoel van saamhorigheid dat bijdraagt ​​aan de kwaliteit van leven in de buurt.

4. Onderwijsfaciliteiten: Alexander van Parmastraat ligt dicht bij verschillende onderwijsfaciliteiten, waaronder basisscholen, middelbare scholen en hogescholen. Dit maakt het een ideale plek voor gezinnen met kinderen die willen dat hun kinderen dicht bij huis naar school gaan.

5. Aantrekkelijke huizenprijzen: Wonen in Alexander van Parmastraat biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. De huizenprijzen zijn concurrerend en bieden veel waar voor je geld.

Functies van Alexander van Parmastraat

Alexander van Parmastraat in Venlo is de belangrijkste straat in de wijk Zuidelijk Buitenwiek. Het is een levendige straat die allerlei faciliteiten biedt, zoals:

1. Winkels: langs de Alexander van Parmastraat vind je verschillende winkels, waaronder supermarkten, drogisterijen, boetieks en andere winkels. Bewoners vinden het handig dat ze binnen loopafstand toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben.

2. Restaurants: er zijn verschillende restaurants langs de Alexander van Parmastraat waar bewoners kunnen genieten van een hapje en een drankje. Er zijn restaurants voor elk budget en elke smaak, van kleine snackbars tot luxe restaurants.

3. Openbaar vervoer: de Alexander van Parmastraat heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer. Er zijn bushaltes en treinstations in de buurt die het gemakkelijk maken om naar andere delen van Venlo en Nederland te reizen.

4. Parken en recreatiegebieden: Zuidelijk Buitenwijk staat bekend om zijn mooie parken en recreatiegebieden. In de buurt van Alexander van Parmastraat vind je bijvoorbeeld het Julianapark en het Burgemeester Bergerpark. Daarnaast zijn er ook veel sportfaciliteiten zoals fitnesscentra, zwembaden en sportvelden.

5. Culturele evenementen: De buurt heeft veel culturele evenementen te bieden zoals concerten en festivals. Bewoners kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten die worden georganiseerd door de buurtbewoners en de lokale gemeenschap.

Veelgestelde vragen over het wonen in Alexander van Parmastraat Venlo

1) Hoe zit het met parkeren in de buurt van Alexander van Parmastraat?

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden langs de Alexander van Parmastraat en in de omliggende straten. Bewoners hebben een parkeervergunning nodig als ze op straat willen parkeren. Er zijn ook parkeergarages aanwezig voor als er geen parkeerplek in de buurt is.

2) Zijn er voldoende scholen in de buurt van Alexander van Parmastraat?

Ja, er zijn verschillende scholen in de buurt van Alexander van Parmastraat. Er zijn basisscholen, middelbare scholen en hogescholen in de buurt waardoor het gemakkelijk is voor kinderen om naar school te gaan.

3) Wat zijn de beste manieren om van Alexander van Parmastraat naar andere delen van Venlo te reizen?

Alexander van Parmastraat heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer, waaronder bushaltes en treinstations. Het is ook gemakkelijk om naar andere delen van Venlo te reizen door te fietsen.

4) Hoe zit het met de veiligheid in Alexander van Parmastraat?

De wijk Zuidelijk Buitenwiek is een veilige buurt met een laag criminaliteitscijfer. Alexander van Parmastraat heeft veel lichten waardoor het ook ‘s nachts veilig is om er te wandelen.

5) Zijn er voldoende faciliteiten en activiteiten voor kinderen in de buurt van Alexander van Parmastraat?

Ja, er zijn verschillende faciliteiten en activiteiten voor kinderen in de buurt van Alexander van Parmastraat. Er zijn speeltuinen, parken, sportfaciliteiten en scholen in de buurt.

Conclusie

De buurt in Alexander van Parmastraat Venlo is een levendige en gezellige plek om te wonen. Het heeft veel faciliteiten zoals winkels, restaurants, parken en sportfaciliteiten die het leven comfortabel maken. Er is ook een sterk gevoel van gemeenschap en veiligheid waardoor het een ideale plek is om te wonen voor gezinnen met kinderen. Als je op zoek bent naar een buurt om in te wonen in Venlo, dan is Alexander van Parmastraat zeker het overwegen waard.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: alexander van parmastraat blerick, alexander van parmastraat 22 venlo

Bekijk de video over “alexander van parmastraat venlo”

Ambulance 23-111 A1 Alexander van Parmastraat Blerick

Zie meer informatie: vi-magento.com

Afbeeldingen gerelateerd aan alexander van parmastraat venlo

Ambulance 23-111 A1 Alexander van Parmastraat Blerick
Ambulance 23-111 A1 Alexander van Parmastraat Blerick

alexander van parmastraat blerick

Alexander van Parmastraat is een straat in de wijk Blerick van de gemeente Venlo. Deze straat is vernoemd naar Alexander Farnese, Prins van Parma, die een belangrijke rol speelde tijdens de Tachtigjarige Oorlog in de 16e eeuw.

Blerick is de grootste van de drie stadsdelen van Venlo en ligt ten zuiden van de Maas. Hoewel Blerick tegenwoordig deel uitmaakt van Venlo, had het vroeger een eigen gemeente. De wijk is nog steeds een belangrijk centrum voor handel en industrie, met veel bedrijventerreinen en winkels. De wijk heeft ook veel groen en water, met onder andere de rivier de Maas en het natuurgebied de Groote Heide in de buurt.

In dit artikel gaan we dieper in op Alexander van Parmastraat in Blerick, inclusief de geschiedenis, de locatie en wat er te zien en te doen is in de buurt.

Geschiedenis

Alexander Farnese, Prins van Parma, werd geboren in Italië in 1545 als zoon van Ottavio Farnese en hertogin Margaretha van Parma. Zijn grootvader was paus Paulus III. Alexander volgde zijn vader op als hertog van Parma en Piacenza in 1586 en werd later aangesteld als gouverneur van de Nederlandse provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Utrecht.

Tijdens zijn gouverneurschap speelde Alexander een belangrijke rol in de Tachtigjarige Oorlog, die duurde van 1568 tot 1648. Dit was een strijd tussen Nederlandse opstandelingen, die hun onafhankelijkheid wilden van de Spaanse overheersing, en de Spaanse troepen van koning Filips II. Het was een hevige oorlog met veel bloedvergieten, maar uiteindelijk wisten de Nederlanders te winnen en hun onafhankelijkheid te behouden.

Alexander van Parma was bekend om zijn tactische en militaire vaardigheden. Hij was verantwoordelijk voor veel belangrijke overwinningen aan de Spaanse kant en wist een groot deel van de Nederlandse opstand te onderdrukken. Uiteindelijk slaagde hij er echter niet in om de Nederlanders te verslaan en hij keerde terug naar Italië.

Locatie

Alexander van Parmastraat ligt in Blerick, Venlo. De straat begint bij de kruising met de Frederik Hendrikstraat en loopt in noordelijke richting tot aan de rotonde met de Witveldweg.

De straat ligt in een woonwijk met voornamelijk eengezinswoningen. Er zijn ook enkele bedrijven gevestigd in de buurt, waaronder een supermarkt, een bouwmarkt en een autobedrijf. De wijk is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn meerdere bushaltes in de buurt en de treinstations van Blerick en Venlo liggen op enkele kilometers afstand.

Bezienswaardigheden

Hoewel Alexander van Parmastraat zelf geen specifieke bezienswaardigheden heeft, zijn er wel enkele interessante attracties in de buurt. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

– Kasteel Holtmühle: Dit kasteel uit de 17e eeuw ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Alexander van Parmastraat. Het kasteel is omgebouwd tot een hotel en heeft een restaurant en bar. Gasten kunnen genieten van luxueuze kamers en suites met uitzicht op de gracht en het park. Het kasteel is ook populair voor bruiloften en andere evenementen.

– Natuurgebied De Groote Heide: Dit natuurgebied ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Alexander van Parmastraat. Het is een uitgestrekt gebied met bossen, heidevelden, vennen en graslanden. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes en het gebied is populair om te picknicken, vogels kijken en wild spotten.

– Limburgs Museum: Dit museum ligt in het centrum van Venlo, op ongeveer 10 minuten rijden van Alexander van Parmastraat. Het museum vertelt de geschiedenis van Limburg en heeft interessante tentoonstellingen over onderwerpen als archeologie, kunst en cultuur. Er zijn ook regelmatig evenementen en activiteiten voor alle leeftijden.

FAQ’s

Wat is de geschiedenis van Alexander van Parma?

Alexander van Parma was een prins uit Italië die tijdens de Tachtigjarige Oorlog gouverneur was van de Nederlandse provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Hij speelde een belangrijke rol in de strijd tussen de Nederlanders en de Spaanse troepen van koning Filips II.

Waar ligt Alexander van Parmastraat?

Alexander van Parmastraat ligt in de wijk Blerick van de gemeente Venlo, in de provincie Limburg.

Wat zijn enkele bezienswaardigheden in de buurt van Alexander van Parmastraat?

Enkele interessante attracties in de buurt van Alexander van Parmastraat zijn het Kasteel Holtmühle, het natuurgebied De Groote Heide en het Limburgs Museum.

Hoe kom ik bij Alexander van Parmastraat?

Alexander van Parmastraat is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn meerdere bushaltes in de buurt en de treinstations van Blerick en Venlo liggen op enkele kilometers afstand.

Is er accommodatie beschikbaar in de buurt van Alexander van Parmastraat?

Ja, er zijn verschillende hotels en bed & breakfasts in de buurt van Alexander van Parmastraat, waaronder Kasteel Holtmühle.

alexander van parmastraat 22 venlo

De Alexander van Parmastraat 22 in Venlo staat bekend als een woning met veel karakter en geschiedenis. Het pand is gebouwd in 1924 en heeft de afgelopen decennia een aantal interessante bewoners gehad.

Het pand

Het pand is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, een populaire architectonische stijl in Nederland tussen 1910 en 1930. Deze stijl is te herkennen aan de kenmerkende bakstenen architratuur, het kleurgebruik en de bijzondere details zoals glas-in-lood en schuine daken.

De woning aan de Alexander van Parmastraat 22 is een typisch voorbeeld van deze stijl. Het pand telt drie woonlagen en heeft een karakteristieke voorgevel met een pannendak en mooie details zoals glas-in-loodraampjes en een erker.

Bewoners

In de loop der jaren heeft de Alexander van Parmastraat 22 verschillende bewoners gehad. Onder hen was de Venlose familie Hendrix, die het pand een aantal decennia in bezit heeft gehad. Ook heeft het pand gediend als kantoor voor een advocatenkantoor en een makelaarskantoor.

Tegenwoordig wordt de woning particulier bewoond door een gezin dat er al geruime tijd met veel plezier woont. De huidige eigenaar heeft het pand in 2012 gekocht en heeft in de jaren daarna verschillende renovaties en verbouwingen uitgevoerd om het huis van alle moderne gemakken te voorzien terwijl de historische charme en details behouden blijven.

Het interieur

Het interieur van de Alexander van Parmastraat 22 is al even indrukwekkend als de buitenkant. De huidige eigenaar heeft ervoor gekozen om een modern interieur te creëren met behoud van de charmante details uit de Amsterdamse School-stijl.

Zo is de woonkamer voorzien van een mooie parketvloer en grote ramen die zorgen voor veel lichtinval. De keuken is recent gerenoveerd en voorzien van alle moderne apparatuur en een kookeiland. Ook hier zijn de originele details bewaard gebleven, zoals de mooie tegels op de vloer en de glas-in-loodraampjes.

Op de bovenverdiepingen bevinden zich de slaapkamers, waarbij ook hier veel aandacht is besteed aan het behoud van de originele details. Zo hebben de kamers mooie hoge plafonds en glas-in-loodraampjes. Door de grote ramen in de slaapkamers is er veel lichtinval. De badkamer is niet alleen ruim, maar ook luxueus afgewerkt met marmeren tegels en voorzien van een ligbad en separate douche.

Omgeving

De Alexander van Parmastraat is gelegen in de wijk ‘t Ven in Venlo. Deze wijk is een gewilde locatie vanwege de centrale ligging en de mooie oude panden. Het pand ligt op loopafstand van het centrum van Venlo, waar zich tal van winkels, restaurants en gezellige terrasjes bevinden. Ook het treinstation is op loopafstand gelegen.

Veelgestelde vragen

1. Is de woning gerenoveerd?
Ja, de woning is sinds de aankoop in 2012 meerdere malen gerenoveerd en verbouwd.

2. Zijn de originele details bewaard gebleven?
Ja, de huidige eigenaar heeft er bewust voor gekozen om de originele details te behouden en te renoveren waar nodig. Zo zijn de glas-in-loodraampjes en de tegels in de keuken en badkamer nog steeds aanwezig.

3. Hoeveel slaapkamers heeft de woning?
De woning heeft in totaal drie slaapkamers, verdeeld over twee verdiepingen.

4. Wat is de vraagprijs van de woning?
De vraagprijs van de woning is op aanvraag beschikbaar en afhankelijk van diverse factoren zoals de staat van het pand en de marktwaarde.

5. Kan ik de woning bezichtigen?
Ja, bij interesse in de woning kunt u via de makelaar een bezichtiging aanvragen.

Conclusie

De Alexander van Parmastraat 22 in Venlo is een bijzonder pand met een rijke geschiedenis. Het pand is gebouwd in de Amsterdamse School-stijl en heeft door de jaren heen diverse bewoners gehad. Tegenwoordig wordt het pand particulier bewoond en is het van alle moderne gemakken voorzien, terwijl de historische charme en details behouden zijn gebleven. Het pand is gelegen in een gewilde wijk in Venlo en op loopafstand van het centrum en het treinstation. Als u op zoek bent naar een karaktervolle woning met geschiedenis, is de Alexander van Parmastraat 22 zeker het bezichtigen waard.

Meer informatie over alexander van parmastraat venlo vind je hier.

Zie hier meer: https://vi-magento.com/html

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel alexander van parmastraat venlo. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 57 alexander van parmastraat venlo

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *