Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Edge Verwijderen Uit Windows 10: Alles Wat Je Moet Weten

Edge Verwijderen Uit Windows 10: Alles Wat Je Moet Weten

How to Uninstall Microsoft Edge from Windows 10  2021

Edge Verwijderen Uit Windows 10: Alles Wat Je Moet Weten

How To Uninstall Microsoft Edge From Windows 10 2021

Keywords searched by users: edge verwijderen uit windows 10 edge uitschakelen bij opstarten, microsoft edge verwijderen en opnieuw installeren, edge://settings/help, microsoft edge uitschakelen windows 11, microsoft edge verwijderen lukt niet, edge uitschakelen als standaard browser, microsoft edge uit taakbalk verwijderen, microsoft edge downloaden

Wat is Microsoft Edge?

Microsoft Edge is de standaard webbrowser die wordt geleverd bij Windows 10. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 2015 als de opvolger van Internet Explorer. Edge is ontworpen om snel en veilig te zijn, met functies zoals ingebouwde beveiligingsmaatregelen, een eenvoudige gebruikersinterface en verbeterde prestaties in vergelijking met oudere browsers.

Met Microsoft Edge kunnen gebruikers eenvoudig surfen op het web, websites markeren, notities maken op webpagina’s en personaliseerbare startpagina’s maken. De browser biedt ook integratie met andere Microsoft-services, zoals Cortana, de spraakassistent van Windows 10, en de Windows Store. Kortom, Microsoft Edge is bedoeld om het browsen op het web gemakkelijker en aangenamer te maken voor Windows 10-gebruikers.

Waarom zou je Microsoft Edge willen verwijderen?

Ondanks de functies en voordelen van Microsoft Edge, zijn er verschillende redenen waarom sommige gebruikers ervoor kiezen om de browser te verwijderen:

 1. Persoonlijke voorkeur: Sommige gebruikers hebben mogelijk al een andere browser waar ze aan gewend zijn en de voorkeur aan geven. Ze willen mogelijk niet overschakelen naar Microsoft Edge.
 2. Compatibiliteitsproblemen: Af en toe kunnen gebruikers problemen ondervinden bij het openen of gebruiken van bepaalde websites of webtoepassingen in Microsoft Edge, wat hen ertoe kan aanzetten om een andere browser te gebruiken.
 3. Gebruik van alternatieve browsers: Er zijn veel alternatieve browsers beschikbaar die populair zijn bij gebruikers, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera. Sommige mensen geven er gewoon de voorkeur aan om een andere browser te gebruiken dan Microsoft Edge.

Hoe Microsoft Edge te verwijderen uit Windows 10

Het verwijderen van Microsoft Edge uit Windows 10 kan een uitdagend proces zijn, aangezien de browser is geïntegreerd in het besturingssysteem. Hier zijn twee methoden die u kunt proberen:

Optie 1: PowerShell-commando’s gebruiken

 1. Open het Startmenu en zoek naar ‘PowerShell’.
 2. Klik met de rechtermuisknop op ‘Windows PowerShell’ en selecteer ‘Als administrator uitvoeren’.
 3. Voer het volgende PowerShell-commando in en druk op Enter:
  Get-AppxPackage Microsoft.MicrosoftEdge | Remove-AppxPackage
 4. Wacht tot het verwijderingsproces is voltooid.

Optie 2: Een andere browser instellen als standaard

 1. Open de ‘Instellingen’ app door op de Startknop te klikken en vervolgens op het tandwielpictogram te klikken.
 2. Selecteer ‘Apps’ in de Instellingen-app.
 3. Selecteer ‘Standaardapps’ in het linkerdeelvenster.
 4. Scrol omlaag en zoek naar ‘Webbrowser’.
 5. Klik op de huidige standaardbrowser en selecteer de browser die u als standaard wilt instellen.

Na het volgen van een van deze methoden zou Microsoft Edge niet langer beschikbaar moeten zijn op uw Windows 10-computer. Houd er echter rekening mee dat sommige systeemupdates of functie-updates Microsoft Edge mogelijk opnieuw installeren.

Verwijderen van Microsoft Edge – Een alternatieve methode

Als de bovenstaande methoden niet werken om Microsoft Edge te verwijderen, kunt u een alternatieve methode proberen:

Externe tool gebruiken

Er zijn externe tools beschikbaar waarmee u Microsoft Edge kunt verwijderen uit Windows 10. Een voorbeeld van zo’n tool is CCleaner. Volg de instructies van de tool om Microsoft Edge te verwijderen.

Let op: het gebruik van externe tools brengt bepaalde risico’s met zich mee, dus zorg ervoor dat u vertrouwd bent met de tool en maak een back-up van uw gegevens voordat u doorgaat.

De voordelen van het behouden van Microsoft Edge

Ondanks de mogelijkheid om Microsoft Edge te verwijderen, zijn er bepaalde voordelen verbonden aan het behouden van de browser:

 1. Integratie met het Windows-ecosysteem: Microsoft Edge is geïntegreerd met andere Microsoft-services en -tools, waardoor naadloze samenwerking mogelijk is binnen het Windows-ecosysteem.
 2. Beveiligingsfuncties: Microsoft Edge heeft geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals SmartScreen-filtering om gebruikers te beschermen tegen schadelijke websites en downloads.
 3. Prestatievoordelen: Microsoft Edge is ontworpen om sneller te zijn dan oudere browsers, waardoor gebruikers een betere browse-ervaring krijgen met minder vertragingen en betere prestaties.

Het is belangrijk op te merken dat Microsoft regelmatig updates uitbrengt voor Edge om de functionaliteit te verbeteren en problemen op te lossen, dus het behouden van de browser kan u ten goede komen in termen van prestaties en beveiliging.

Het uitschakelen van automatisch opstarten van Microsoft Edge

Als u niet wilt dat Microsoft Edge automatisch wordt gestart wanneer u uw computer opstart, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Open Microsoft Edge.
 2. Klik op de ellipsis-pictogram (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het venster.
 3. Selecteer ‘Instellingen’ in het vervolgkeuzemenu.
 4. Scroll omlaag naar het gedeelte ‘Bij opstarten’.
 5. Schakel de schakelaar naast ‘Microsoft Edge opstarten’ uit.

Op deze manier wordt Microsoft Edge niet langer automatisch gestart wanneer u uw computer opstart.

Andere browsers in Windows 10 dan Microsoft Edge

Als u ervoor kiest om Microsoft Edge te verwijderen en een andere browser te gebruiken, zijn er verschillende alternatieve browsers beschikbaar voor Windows 10:

 • Google Chrome: Google Chrome is een van de meest populaire browsers en biedt een breed scala aan functies, extensies en aanpassingsmogelijkheden.
 • Mozilla Firefox: Mozilla Firefox is een andere populaire browser met een sterke focus op privacy en beveiliging, evenals aanpasbaarheid.
 • Opera: Opera is een browser die bekend staat om zijn snelheid en gebruiksgemak, met handige functies zoals geïntegreerde ad-blockers en een gratis VPN.
 • Vivaldi: Vivaldi is een browser die is ontworpen met geavanceerde gebruikers in gedachten en biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en functies zoals zijbalknavigatie en notities op webpagina’s.

Om een van deze browsers te gebruiken, kunt u de officiële website van de browser bezoeken en de installatie-instructies volgen.

Kortom, terwijl Microsoft Edge de standaardbrowser is in Windows 10, kunt u er nog steeds voor kiezen om deze te verwijderen en een andere browser te gebruiken. Het verwijderingsproces kan echter uitdagend zijn vanwege de integratie van Edge in het besturingssysteem. Het is belangrijk op te merken dat het behouden van Microsoft Edge en het profiteren van de voordelen ervan ook een geldige optie is, vooral als u deel uitmaakt van het Windows-ecosysteem en de functies en beveiliging van de browser waardeert.

FAQs

 1. Hoe Edge uitschakelen bij opstarten?

  U kunt Edge uitschakelen bij het opstarten door de schakelaar naast ‘Microsoft Edge opstarten’ uit te schakelen in de instellingen van Edge. Dit voorkomt dat Edge automatisch wordt gestart wanneer u uw computer opstart.

 2. Hoe Microsoft Edge verwijderen en opnieuw installeren?

  Hoewel het niet gemakkelijk is om Microsoft Edge volledig te verwijderen uit Windows 10, kunt u de browser opnieuw instellen door naar ‘Instellingen’ te gaan, ‘Apps’ te selecteren, ‘Microsoft Edge’ te zoeken en op ‘Geavanceerde opties’ te klikken. Klik op ‘Opnieuw instellen’ om Microsoft Edge te herstellen naar de standaardinstellingen.

 3. Hoe edge://settings/help gebruiken in Microsoft Edge?

  U kunt edge://settings/help in de adresbalk van Microsoft Edge invoeren om toegang te krijgen tot de help- en ondersteuningspagina van Edge. Hier vindt u informatie over de browser, oplossingen voor problemen, updates en andere nuttige informatie.

 4. Hoe Microsoft Edge uitschakelen in Windows 11?

  Om Microsoft Edge uit te schakelen in Windows 11, kunt u de stappen volgen die eerder zijn genoemd in het gedeelte ‘Hoe Microsoft Edge te verwijderen uit Windows 10’. Houd er echter rekening mee dat het verwijderen van Edge uit Windows 11 mogelijk andere gevolgen kan hebben, omdat het besturingssysteem is geoptimaliseerd voor gebruik met deze browser.

 5. Wat te doen als Microsoft Edge niet kan worden verwijderd?

  Als Microsoft Edge niet kan worden verwijderd met behulp van de standaardmethoden, kunt u een externe tool zoals CCleaner proberen om de browser te verwijderen. Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met de tool en maak een back-up van

Categories: Ontdekken 78 Edge Verwijderen Uit Windows 10

How to Uninstall Microsoft Edge from Windows 10  2021
How to Uninstall Microsoft Edge from Windows 10 2021

Het is helaas niet mogelijk om Microsoft Edge van Windows 10 te verwijderen of uit te schakelen aangezien het een ingebouwde app is in Windows 10. Je zou wel de standaard browser Edge kunnen wijzigen in een andere browser zoals Microsoft Internet Explorer.Als dit verwijdert wordt zou Windows instabiel kunnen worden of zelfs onherstelbaar crashen. Voordat je Edge verwijdert is het aan te raden om een andere browser te installeren, aangezien dit een stuk moeilijker is zonder een andere browser.Edge is de browser van Windows. Hoewel Microsoft het internetprogramma nogal aanprijst, bent u niet verplicht het te gebruiken.

Voorkomen dat Microsoft Edge automatisch wordt gestart
 1. Ga naar Start > Instellingen.
 2. Selecteer Accounts > Aanmeldingsopties.
 3. Schakel Mijn opnieuw opstartbare apps automatisch opslaan wanneer ik me afmeld en deze opnieuw opstarten nadat ik me heb aangemeld uit.

Wat Gebeurt Er Als Ik Microsoft Edge Verwijder?

Wat gebeurt er als ik Microsoft Edge verwijder?
Als je Microsoft Edge verwijdert, kan dit ervoor zorgen dat Windows instabiel wordt of zelfs onherstelbaar crasht. Daarom is het raadzaam om voordat je Edge verwijdert, een andere browser te installeren. Dit is namelijk een stuk lastiger zonder een andere browser geïnstalleerd te hebben. Het is belangrijk om te weten dat deze informatie geldig is op 4 januari 2023.

Kan Ik Zonder Microsoft Edge?

Kan ik zonder Microsoft Edge? Edge is de browser van Windows. Hoewel Microsoft het internetprogramma nogal aanprijst, bent u niet verplicht het te gebruiken. Het is echter belangrijk op te merken dat Microsoft standaard Microsoft Edge meelevert bij het Windows-besturingssysteem. Dit betekent dat u Edge automatisch op uw apparaat zult vinden, maar u bent vrij om een andere browser van uw keuze te installeren en te gebruiken. Vergeet niet dat elke browser zijn eigen set functies en compatibiliteit heeft, dus het is raadzaam om te overwegen welke browser het beste past bij uw behoeften. Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele updates en beveiligingspatches voor uw gekozen browser om de beste en meest veilige surfervaring te garanderen.

Hoe Voorkom Ik Dat Microsoft Edge Opstart?

Om te voorkomen dat Microsoft Edge automatisch wordt gestart, moet je de volgende stappen volgen: Ga naar Start en klik op Instellingen. Selecteer Accounts en klik op Aanmeldingsopties. Vervolgens moet je de optie “Mijn opnieuw opstartbare apps automatisch opslaan wanneer ik me afmeld en deze opnieuw opstarten nadat ik me heb aangemeld” uitschakelen. Op deze manier zal Microsoft Edge niet langer automatisch worden geopend bij het opstarten van je computer.

Waarom Krijg Ik Microsoft Edge?

Als je een supersnelle browser met een prettige gebruikersomgeving wenst, kun je niet om Microsoft Edge heen. Niet voor niets scoorde het programma hoog in diverse onafhankelijke snelheidstests. Microsoft Edge is de officiële internetbrowser van Microsoft en wordt standaard geleverd bij Windows 10 en latere versies. Het biedt een naadloze integratie met andere Microsoft-producten en -diensten, waardoor het een handige keuze is voor gebruikers die al vertrouwd zijn met het Microsoft-ecosysteem. Daarnaast heeft Microsoft Edge geavanceerde functies, zoals een ingebouwde zoekmachine, eenvoudige tabbladbeheer en een leesmodus, waarmee gebruikers een betere internetervaring kunnen hebben. Daarom is het verstandig om Microsoft Edge als standaardbrowser in te stellen om optimaal te kunnen profiteren van de snelheid, functionaliteit en integratiemogelijkheden die het biedt.

Top 25 edge verwijderen uit windows 10

Microsoft Edge Verwijderen Uit Windows 10 Of Windows 11
Microsoft Edge Verwijderen Uit Windows 10 Of Windows 11
Microsoft Edge Verwijderen Uit Windows 10 Of Windows 11
Microsoft Edge Verwijderen Uit Windows 10 Of Windows 11

See more here: vi-magento.com

Learn more about the topic edge verwijderen uit windows 10.

See more: blog https://vi-magento.com/dieren

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *