Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Wanneer Kan Je Een Puist Uitknijpen: Een Gids Voor De Juiste Aanpak.

Wanneer Kan Je Een Puist Uitknijpen: Een Gids Voor De Juiste Aanpak.

The Only Right Way To Pop Your Pimples

Wanneer Kan Je Een Puist Uitknijpen: Een Gids Voor De Juiste Aanpak.

The Only Right Way To Pop Your Pimples

Keywords searched by users: wanneer kan je een puist uitknijpen puist met witte kop uitknijpen of niet, gaat een puist met witte kop vanzelf weg, puisten uitknijpen filmpjes, extreme puist uitknijpen, hoe knijp je een puist uit, wat gebeurt er als je een puist niet uitknijpt, puist ontploft, rijpe puist uitknijpen of niet

Wat is een puist?

Een puist, ook wel bekend als een acne-laesie, is een veelvoorkomende huidconditie die optreedt wanneer de poriën verstopt raken met talg, dode huidcellen en bacteriën. Puisten worden gekenmerkt door kleine rode bultjes of zwellingen op de huid, meestal op het gezicht, de rug, de borst of de schouders.

Puisten kunnen verschillende vormen aannemen. De meest voorkomende vorm is de comedo, beter bekend als een mee-eter. Dit is een kleine ophoping van talg en dode huidcellen die de porie verstopt. Een comedo kan open zijn (zwarte mee-eter) of gesloten (witte mee-eter). Wanneer bacteriën in de verstopte porie groeien, kan er een ontsteking ontstaan, wat resulteert in een rode, pijnlijke bult of puist.

Het ontstaan van puisten wordt vaak geassocieerd met hormonale veranderingen, maar kan ook veroorzaakt worden door overmatige talgproductie, verstopte poriën, slechte hygiëne, bepaalde medicijnen en genetische aanleg. Het uitknijpen van puisten is een veelbesproken onderwerp, waarbij men zich afvraagt wanneer het wel en niet mag worden gedaan.

Wanneer kun je een puist uitknijpen?

Het beste is om een puist alleen uit te knijpen als deze volledig rijp is. Een rijpe puist heeft een witte kop, wat aangeeft dat er pus aanwezig is onder de huid. Dit is het moment waarop de druk op de puist kan worden uitgeoefend zonder dat er te veel schade aan de huid wordt toegebracht.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een schone omgeving en schone handen voordat je een puist uitknijpt. Dit helpt om bacteriële infecties te voorkomen. Het gebruik van steriele materialen, zoals een tissue of een steriele naald, kan ook helpen om de kans op infectie te verminderen.

Voorbereidingen voor het uitknijpen

Voordat je een puist gaat uitknijpen, is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Gebruik een milde gezichtsreiniger om vuil, talg en bacteriën te verwijderen. Gebruik warm water om de poriën te openen en maak je gezicht daarna voorzichtig droog met een schone handdoek.

Daarnaast kun je een warm kompres maken door een schone doek in warm water te dompelen en deze op de puist aan te brengen. Het warme kompres helpt de poriën verder te openen en kan de puist rijper maken voor het uitknijpen.

Zorg er ook voor dat je je handen en eventuele hulpmiddelen, zoals een tissue of een naald, grondig wast met zeep en warm water. Hiermee minimaliseer je de kans op het overbrengen van bacteriën naar de puist en de omliggende huid.

Hoe een puist uitknijpen

Hier volgen de stappen om een puist veilig en effectief uit te knijpen:

 1. Desinfecteer de huid: Breng een kleine hoeveelheid alcohol of een desinfecterend middel aan op een watje of een tissue en veeg voorzichtig over de puist en de omliggende huid.
 2. Knijp de puist uit: Gebruik je vingers of een tissue om lichte en gelijkmatige druk uit te oefenen op beide zijden van de puist. Druk voorzichtig naar beneden totdat het pus naar buiten komt. Stop met drukken als er te veel weerstand is of als er bloed begint te komen.
 3. Veeg de pus en het bloed schoon: Gebruik een schoon watje of een tissue om de pus en het bloed voorzichtig weg te vegen. Vermijd wrijven of krabben, omdat dit de huid kan beschadigen.
 4. Desinfecteer de huid opnieuw: Breng opnieuw een kleine hoeveelheid alcohol of een desinfecterend middel aan op een watje of een tissue en veeg voorzichtig over de uitgeknepen puist om eventuele achtergebleven bacteriën te doden.
 5. Breng een acnebehandeling aan: Nadat de puist is uitgeknepen, kun je een acnebehandeling aanbrengen om de genezing te bevorderen. Dit kan een actueel product zijn dat salicylzuur of benzoylperoxide bevat.

Als je twijfelt over je vermogen om een puist veilig uit te knijpen, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen. Een dermatoloog kan de puist professioneel uitknijpen en je voorzien van passend advies en behandeling.

Wat te doen na het uitknijpen

Nadat je een puist hebt uitgeknepen, is het belangrijk om de huid goed te verzorgen om eventuele risico’s en complicaties te verminderen. Hier zijn enkele adviezen en tips:

 • Houd de huid schoon: Was je gezicht met een milde reiniger en warm water om eventuele bacteriën te verwijderen. Gebruik een schone handdoek om je gezicht voorzichtig droog te deppen.
 • Gebruik acnebehandeling: Breng een actueel acnebehandelingsproduct aan op de uitgeknepen puist om ontstekingen te verminderen en de genezing te bevorderen.
 • Vermijd make-up: Vermijd het aanbrengen van make-up op de uitgeknepen puist, omdat dit de poriën kan verstoppen en ontstekingen kan veroorzaken.
 • Laat de korstjes met rust: Als er korstjes ontstaan op de plek van de uitgeknepen puist, krabbel er dan niet aan. Laat de korstjes natuurlijk genezen.
 • Vermijd blootstelling aan de zon: Blootstelling aan de zon kan de huid irriteren en vertragen het genezingsproces van de puist. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen.

Als er tekenen van infectie optreden, zoals roodheid, zwelling, pijn of pus die niet weggaat, raadpleeg dan een dermatoloog voor verdere behandeling.

De gevaren van het uitknijpen van puisten

Hoewel het uitknijpen van een puist soms als verleidelijk kan worden beschouwd, zijn er enkele risico’s en mogelijke complicaties verbonden aan deze handeling. Het onjuist uitknijpen van een puist kan de volgende gevaren met zich meebrengen:

 • Infectie: Door een puist uit te knijpen met onschone handen of hulpmiddelen, loop je het risico op infectie. Bacteriën kunnen in de poriën terechtkomen en een ontsteking veroorzaken.
 • Littekens: Het uitknijpen van een puist kan leiden tot littekenvorming, vooral als dit op een onjuiste manier gebeurt. Dit kan leiden tot blijvende huidbeschadiging.
 • Verspreiding van acne: Door een puist uit te knijpen, kun je per ongeluk bacteriën verspreiden en nieuwe puistjes veroorzaken op andere delen van je gezicht of lichaam.
 • Ontsteking: Bij het hardhandig uitknijpen van een puist kan de huid geïrriteerd raken en ontstoken raken. Dit kan leiden tot meer roodheid, zwelling en pijn.

Het is belangrijk om deze risico’s in gedachten te houden voordat je besluit om een puist uit te knijpen. In sommige gevallen is het beter om een puist met rust te laten en af te wachten tot deze vanzelf verdwijnt.

Alternatieven voor het uitknijpen van puisten

Als je liever geen puisten uitknijpt, zijn er verschillende alternatieve methoden en behandelingen die je kunt proberen:

 • Salicylzuur of benzoylperoxide: Deze actuele behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verwijderen van overtollig talg. Breng ze dagelijks aan op de puist.
 • Spotbehandelingen: Er zijn verschillende spotbehandelingen beschikbaar die zijn ontworpen om individuele puistjes te behandelen en te verminderen.
 • Stomen: Stoom je gezicht om de poriën te openen en overtollig talg te verwijderen. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van puistjes.
 • Gezichtsmaskers: Gebruik een gezichtsmasker dat specifiek is geformuleerd voor de behandeling van acne om de huid te reinigen en te kalmeren.

Als alternatieven niet effectief zijn of als je last hebt van ernstige acne, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen. Een dermatoloog kan de juiste behandeling aanbevelen op basis van je specifieke huidtype en conditie.

Wanneer moet je een puist niet uitknijpen?

Er zijn bepaalde situaties waarin het beter is om een puist niet uit te knijpen:

 • Niet rijpe puist: Het uitknijpen van een puist die nog niet rijp is, kan leiden tot meer ontstekingen, irritatie en mogelijk littekenvorming.
 • Moeilijk bereikbare puist: Als de puist zich op een moeilijk bereikbare plek bevindt, zoals op je rug, is het beter om een professional te raadplegen om het risico op schade te minimaliseren.
 • Meerdere puistjes: Als je last hebt van meerdere puistjes, is het beter om een dermatoloog te raadplegen voor een professionele behandeling in plaats van zelf aan de slag te gaan

Categories: Samenvatting 44 Wanneer Kan Je Een Puist Uitknijpen

The Only Right Way To Pop Your Pimples
The Only Right Way To Pop Your Pimples

‘Het beste is om er met een gesteriliseerd naaldje in te prikken en het opgehoopte talg voorzichtig naar buiten te drukken. Werk schoon! Maar alléén als het puistje al een wit puntje heeft. Pijnlijke, meer onderhuidse rode bultjes en pukkels zal je niet zo kunnen uitknijpen.Het klinkt gek, maar het is belangrijk om het puistje eerst te analyseren (zonder deze aan te raken) en jezelf de volgende vraag te stellen: is het puistje rijp? Dit kun je zien aan de kleur, puisten met een witte kop zijn namelijk rijp.Dit wondje zal moeten genezen. Omdat je nu een wondje hebt gecreëerd, waar ook nog restjes van de inhoud van de puist inzitten zal de genezing langzamer gaan. Bovendien krijg je een korstje, waardoor het vuil van de puist nog moeilijk weg kan. Gevolg is dat je vaak een nieuw puistje krijgt op dezelfde plek.

Hoe Weet Je Wanneer Je Een Puist Kan Uitknijpen?

Hoe weet je wanneer je een puist kunt uitknijpen? Het is belangrijk om het puistje eerst te analyseren zonder het aan te raken. Je kunt jezelf de volgende vraag stellen: is het puistje rijp? Rijpe puisten hebben vaak een witte kop, wat duidt op rijpheid. Deze kleurverandering kan worden waargenomen. Het is belangrijk op te merken dat deze informatie geldig is vanaf 14 september 2018.

Wat Gebeurt Er Als Je Een Puistje Niet Uitknijpt?

Wat gebeurt er als je een puistje niet uitknijpt?

Als je ervoor kiest om een puistje niet uit te knijpen, zal dit wondje moeten genezen. Omdat je het puistje niet hebt uitgeknepen, blijven er restjes van de inhoud van het puistje achter in de huid, waardoor het genezingsproces langer duurt. Bovendien kan er een korstje ontstaan, waardoor het vuil van het puistje moeilijk verwijderd kan worden. Het gevolg hiervan is dat je vaak een nieuw puistje krijgt op dezelfde plek. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste verzorging van puistjes om dit te voorkomen.

Kan Je Een Puist Beter Uitknijpen Of Laten Zitten?

Wat is de beste manier om een puist uit te knijpen? Mee-eters en puistjes kun je beter niet uitknijpen, omdat dit vaak alleen maar leidt tot verergering van de situatie. Daarnaast is er een risico op het ontwikkelen van littekens. Het is daarom verstandiger om andere methoden te gebruiken om puistjes te behandelen.

Gevonden 25 wanneer kan je een puist uitknijpen

Onderhuidse Puist: Hoe Kom Je Van Onderhuidse Puisten Af?
Onderhuidse Puist: Hoe Kom Je Van Onderhuidse Puisten Af?
Onderhuidse Puist: Hoe Kom Je Van Onderhuidse Puisten Af?
Onderhuidse Puist: Hoe Kom Je Van Onderhuidse Puisten Af?
6 Fijne Kijktips Voor Mensen Die Iets Te Lekker Gaan Op Puisten Uitknijpen
6 Fijne Kijktips Voor Mensen Die Iets Te Lekker Gaan Op Puisten Uitknijpen
Onderhuidse Puist Op Je Kin? Wij Helpen Je Er Snel Vanaf! | Puist.Nl
Onderhuidse Puist Op Je Kin? Wij Helpen Je Er Snel Vanaf! | Puist.Nl
Puisten Uitknijpen Of Niet? Hierop Moet Je Letten! – Australian Bodycare Nl
Puisten Uitknijpen Of Niet? Hierop Moet Je Letten! – Australian Bodycare Nl
In Één Nacht Afkomen Van Een Uitgeknepen Puist - Wikihow
In Één Nacht Afkomen Van Een Uitgeknepen Puist – Wikihow
Helft Van De Nederlandse Vrouwen Knijpt Met Liefde De Puistjes Van Partner Uit
Helft Van De Nederlandse Vrouwen Knijpt Met Liefde De Puistjes Van Partner Uit

See more here: vi-magento.com

Learn more about the topic wanneer kan je een puist uitknijpen.

See more: https://vi-magento.com/dieren

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *