Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Wat Mag Je Meenemen Naar Een Examen?

Wat Mag Je Meenemen Naar Een Examen?

Wat mag je meenemen naar de examenzaal? | Examenhacks

Wat Mag Je Meenemen Naar Een Examen?

Wat Mag Je Meenemen Naar De Examenzaal? | Examenhacks

Keywords searched by users: wat mag je mee naar examen wat meenemen naar examen, mag je oordoppen in tijdens examen, mag je naar de wc tijdens examen, examenblad, examenblad 2023, mag je een woordenboek gebruiken bij examen frans, mag je typex gebruiken op je examen, mag je markeren op je examen

Wat mag je meenemen naar het examen?

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op je examen, en dat betekent ook dat je moet weten wat je wel en niet mag meenemen. In dit artikel zullen we bekijken wat je kunt meenemen naar het examen en welke regels van toepassing zijn.

1. Identificatiebewijs

Een van de belangrijkste dingen die je moet meenemen naar het examen is je identificatiebewijs. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Het identificatiebewijs is nodig om je identiteit te bevestigen en ervoor te zorgen dat je de juiste persoon bent die het examen aflegt.

2. Schrijfmateriaal

Schrijfmateriaal is essentieel tijdens het examen. Zorg ervoor dat je voldoende pennen of potloden meeneemt, evenals een gum. Het is belangrijk om met blauwe of zwarte inkt te schrijven, omdat potloodschrijven meestal niet is toegestaan. Neem ook een markeerstift mee als je deze wilt gebruiken om belangrijke informatie in je examen te markeren.

3. Rekenmachine

Voor vakken waarbij rekenvaardigheid belangrijk is, zoals wiskunde of natuurkunde, is een rekenmachine toegestaan. Zorg ervoor dat je een goedgekeurde rekenmachine meeneemt die voldoet aan de regels en richtlijnen van de school of examencommissie. Controleer van tevoren of je de rekenmachine mag gebruiken en zorg ervoor dat deze volledig is opgeladen of voorzien van nieuwe batterijen.

4. Geen elektronische apparaten

Over het algemeen zijn elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, smartwatches en tablets niet toegestaan tijdens het examen. Deze apparaten kunnen gemakkelijk worden gebruikt om valsspelen of toegang tot verboden informatie te vergemakkelijken. Zorg er dus voor dat je deze apparaten thuislaat of ze in je tas opbergt voordat je het examenlokaal betreedt.

5. Waterfles

Het is belangrijk om tijdens het examen gehydrateerd te blijven. Daarom is het toegestaan om een waterfles mee te nemen. Zorg ervoor dat de waterfles transparant is, zodat de examencommissie gemakkelijk kan zien dat er geen verboden voorwerpen in zitten. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle examenlocaties drinken toestaan tijdens het examen. Controleer dus van tevoren de regels van je specifieke examenlocatie.

6. Eten

In de meeste gevallen is eten niet toegestaan tijdens het examen. Het kan afleidend zijn voor andere studenten en kan ook geluid of geur veroorzaken, wat storend kan zijn. Het is het beste om vóór het examen goed te eten, zodat je voldoende energie hebt om je te concentreren.

7. Medicatie

Als je medicatie neemt, is het toegestaan om deze mee te nemen naar het examen. Zorg ervoor dat je de medicatie in de originele verpakking bewaart en dat je de benodigde medicijnen tijdens het examen kunt innemen, indien nodig. Het is een goed idee om dit van tevoren met de examencommissie te bespreken om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan.

8. Kladpapier

Sommige examens, zoals wiskunde, kunnen extra kladpapier vereisen. Controleer van tevoren of het toegestaan is om extra kladpapier mee te nemen naar het examen en zorg ervoor dat je voldoende papier hebt om mee te werken.

9. Extra benodigdheden voor specifieke vakken

Voor sommige vakken kunnen er specifieke benodigdheden zijn die je moet meenemen naar het examen. Bijvoorbeeld een liniaal, een geodriehoek of een woordenboek voor een vreemde taal. Zorg ervoor dat je van tevoren weet welke extra benodigdheden nodig zijn voor jouw specifieke examenvakken, zodat je goed voorbereid bent.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat mag je meenemen naar het examen?

Je mag een identificatiebewijs, schrijfmateriaal, rekenmachine, waterfles, kladpapier en eventuele extra benodigdheden voor specifieke vakken meenemen.

Mag je oordoppen in tijdens het examen?

Dit kan verschillen per examenlocatie. In sommige gevallen zijn oordoppen toegestaan, maar zorg ervoor dat je van tevoren de regels van je specifieke examenlocatie controleert.

Mag je naar de wc tijdens het examen?

In de meeste gevallen is het toegestaan om naar de wc te gaan tijdens het examen. Echter, houd er rekening mee dat je waarschijnlijk onder toezicht van een surveillant moet staan en dat je tijd misloopt van het examen. Zorg er daarom voor dat je dit alleen doet als het echt noodzakelijk is.

Mag je een woordenboek gebruiken bij het examen Frans?

Dit kan verschillen per examen. Controleer van tevoren of je een woordenboek mag gebruiken en zorg ervoor dat het woordenboek voldoet aan de regels en richtlijnen van de examencommissie.

Mag je typex gebruiken op je examen?

In de meeste gevallen is het gebruik van typex op het examen niet toegestaan. Het is beter om fouten door te strepen of door te krassen en dan opnieuw te schrijven. Dit voorkomt problemen met de leesbaarheid van je antwoorden.

Mag je markeren op je examen?

Het is meestal toegestaan om belangrijke informatie in je examen te markeren met een markeerstift. Zorg er echter voor dat je niet te veel markeert, omdat dit de leesbaarheid van je antwoorden kan verminderen.

Door goed voorbereid te zijn en te weten wat je wel en niet mag meenemen naar het examen, kun je ervoor zorgen dat je je kunt concentreren op het beantwoorden van de vragen en het behalen van goede resultaten. Controleer altijd de specifieke regels en richtlijnen van je examenlocatie om eventuele problemen te voorkomen. Veel succes met je examens!

Categories: Delen 37 Wat Mag Je Mee Naar Examen

Wat mag je meenemen naar de examenzaal? | Examenhacks
Wat mag je meenemen naar de examenzaal? | Examenhacks

Check dit dus even bij je school. Spullen die je inhoudelijk kunnen helpen, zoals een spellingskaart, moet je thuislaten. En dingen die helemaal niets te maken hebben met het maken van een examen neem je ook niet mee. Zoals een kat of een barbecue.Tijdens een examen (SE + CE) mag je niet van je plaats af, uitgezonderd wc bezoek. Als je een vraag hebt, moet je door handopsteken en zo min mogelijk storend, de aandacht van één van de surveillanten trekken.Schrijf met blauwe of zwarte pen, met potlood schrijven is niet toegestaan.

Wat je altijd mee mag nemen naar het examen
 • Schrijfmateriaal: pennen en potloden (tekenpotlood & blauw en rood kleurpotlood)
 • Millimeterpapier.
 • Liniaal met milimeterverdeling.
 • Passer.
 • Nietmachine.
 • Puntenslijper.
 • Markeerstift.
 • Geodriehoek.
Dit mag je bij alle examens meenemen
 • Schrijfmateriaal inclusief millimeterpapier.
 • (Teken)potlood.
 • Blauw en rood kleurpotlood.
 • Liniaal met millimeterverdeling.
 • Passer.
 • Geodriehoek.
 • Gum.

Wat Mag Je Meenemen Tijdens Je Examens?

Tijdens je examens mag je het volgende meenemen: schrijfmateriaal, inclusief millimeterpapier; een (teken)potlood; blauw en rood kleurpotlood; een liniaal met millimeterverdeling; een passer; een geodriehoek; en een gum. Dit zijn de vereiste items voor alle examens.

Wat Niet Mag Bij Examens?

Wat mag niet bij examens? Het is belangrijk om dit na te vragen bij je school. Spullen die je inhoudelijk kunnen helpen, zoals een spellingskaart, moet je thuislaten. Daarnaast moet je ook geen dingen meenemen die helemaal niets te maken hebben met het maken van een examen, zoals een kat of een barbecue. Deze regels gelden vanaf 14 mei 2021.

Kan Je Naar De Wc Tijdens Examen?

Tijdens een examen, zowel het schoolexamen (SE) als het centraal examen (CE), mag je niet van je plaats af, behalve voor een wc-bezoek. Als je tijdens het examen een vraag hebt, moet je je hand opsteken op een zo min mogelijk storende manier om de aandacht van een van de surveillanten te krijgen.

Ontdekken 33 wat mag je mee naar examen

Het Schriftelijk Examen Vmbo Wiskunde Tl - Youtube
Het Schriftelijk Examen Vmbo Wiskunde Tl – Youtube
Van Tevoren Weten Hoe De Eindexamens Eruit Zien? Dat Kan! | Examenbundel
Van Tevoren Weten Hoe De Eindexamens Eruit Zien? Dat Kan! | Examenbundel
De 30 Beste Examentips | Examenoverzicht
De 30 Beste Examentips | Examenoverzicht

See more here: vi-magento.com

Learn more about the topic wat mag je mee naar examen.

See more: vi-magento.com/dieren

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *